Alte şapte blocuri din Bistriţa vor fi reabilitate termic

Primăria Bistriţa va începe în perioada imediat viitoare reabilitarea termică a şapte blocuri de locuinţe din municipiul Bistriţa. Pentru a nu pierde fondurile alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei pentru anul 2009, Consiliul Local a aprobat de urgenţă documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea termică a celor şapte blocuri de locuinţă.

Astfel, a fost finalizată documentaţia de audit energetic pentru următoarele blocuri: B-dul Independenţei, nr.58, scara D- 32 de apartamente; str. Locotenent Călin, nr. 3, scara A- 10 apartamente; str. Andrei Mureşanu, nr. 5, scara A- 15 apartamente; str. Constantin Roman Vivu, nr.10, sc. C-D- 30 de apartamente; str. Zorelelor, nr. 9, sc. A-B, 30 de apartamente; Aleea Tineretului, nr. 3, scara A- 20 de apartamente şi str. Piaţa Petru-Rareş, nr.3, sc.A-B-C Bistriţa- 44 de apartamente. În total, vor fi reabilitate termic 181 de apartamente.

În cursul anului 2009 , Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL) a aprobat suma de 2 milioane lei pentru reabilitarea termică a unui număr de 16 blocuri de locuinţe. Până în acest moment, s-a derulat procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor pentru 9blocuri de locuinţe. Asociaţiile de proprietari a celorlalte 7 blocuri cuprinse în programul de finanţare au notificat în scris Primăria Bistriţa, că renunţă la acest program din cauza faptului că majoritatea proprietarilor şi-au realizat reabilitarea în regie proprie, iar ceilalţi locatari nu mai vor să participe la acest program.

Pentru a nu pierde fondurile alocate de către MDRL, Primăria Bistriţa a înlocuit blocurile respective, cu cele şapte blocuri de locuinţe prezentate mai sus.

Lucrările de intervenţie au ca scop creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, astfel încât consumul anul de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100kwh/mp, în condiţiile în cele şapte blocuri de locuinţe au calificative energetice încadrate la un consum anual de energie cuprins între 229- 303kwh/mp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]