Amendarea unor acte normative, între priorităţile ministrului Doina Pană

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană, a declarat că prima iniţiativă legislativă va fi promovată în maximum două săptămâni, printr-o hotărâre de Guvern urmând să fie stabilite componenţa şi regulamentul de funcţionare al Consiliului Economic şi Social, astfel ca această instituţie să fie una funcţională.
“Această instituţie stă pe trei picioare – patronate, sindicate şi societate civilă. Ea a existat în baza Legii 62 a dialogului social, dar nefiind de dialog social ci de dialog civic, pentru că între timp reprezentanţii Guvernului s-au retras, atunci trebuia scoasă o altă lege şi am regândit această lege pentru a nu se mai putea boicota. Sunt foarte optimistă, poate că nu miercurea viitoare, ci în cealaltă va intra în şedinţă de Guvern”, a explicat ministrul Pană.
Oficialul guvernamental a menţionat că Guvernul nu are de gând să-şi asume vreo lege, după modelul Boc, preferând dezbaterea publică şi trecerea actelor normative prin Parlament, pentru că este foarte greu să repari după aceea. “Exact de asta suferim acum. Legea Educaţiei a fost asumată şi s-a ajuns la situaţiile pe care le cunoaşteţi. Legile acestea, la fel. Va trebui să modificăm toată Legea dialogului social, pentru că, dacă se păstrează această lege, patronatele dispar”, a adăugat ministrul delegate Doina Pană.
Aceasta a menţionat că trebuie redefinite şi sectoarele de activitate pentru contractele colective de muncă, după ce doar pentru cadrele didactice, funcţionari publici sau cadrele sanitare se puteau încheie astfel de contracte colective, în rest existând suprapuneri de genul “coafezele cu cei din prelucrarea lemnului”.
“Avem multă legislaţie de schimbat, dar avem un calendar acceptat şi de patronate şi de sindicate, de toţi factorii interesaţi şi sunt foarte optimistă că nu va trece multă vreme până vor fi modificate”, a concluzionat ministrul Pană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5