Amenzi de peste 64.000 lei pentru comerţ ilicit şi nereguli în contabilitate

Echipe mixte de control au aplicat 35 de contravenţii în cuantum de 64 700 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privind comerţului ilicit, dar şi a legii contabilităţii. Acesta este bilanţul contravenţional al acţiunii derulate în sistem integrat de către comisari din cadrul Gărzii Financiare Secţia Bistriţa-Năsăud, sprijiniţi de poliţişti de la Bistriţa, Năsăud şi din secţii rurale, dar şi cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelo, Verificările au fost efectuate la un număr de 58 de persoane fizice şi juridice, care desfăşurau acte şi fapte de comerţ.
Potrivit datelor furnizate de IPJ Bistriţa-Năsăud, în urma verificărilor au fost confiscate flori în cuantum de 1.955 lei, care erau deţinute fără documente legale, cantitatea de 72 de pachete de ţigări netimbrate mărcile Doina, Viceroy şi Pall Mall Slim, şi suma de 2.400 lei, obţinută din vânzarea de mărfuri şi neînregistrată în documentele de evidenţă contabilă.

De asemenea, s-a luat măsura suspendării activităţii pentru doi agenţi economici care nu deţineau case de marcat fiscale şi a fost identificată o persoană care presta activităţi lucrative în cadrul unei societăţi comerciale fără forme legale.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]