Amenzi şi blocarea roţilor! Vezi care sunt parcările cu plată şi cum poţi achita!

          Poliţia Locală a reluat acţiunile de control în zona parcărilor cu plată de pe raza municipiului Bistriţa, fiind aplicate deja primele amenzi, dar şi măsura complementară de blocare a roţilor vehiculului, dorindu-se disciplinarea şoferilor. Parcările cu plată există încă din 2010, însă bistriţenii au uitat să mai şi plătească.

“În zona din Piaţa Centrală şi str. Dornei, nu se dă amendă, pentru că încă nu a expirat contractul (n.n. – de finanţare europeană, prin care a fost reabilitată reţeaua stradală). În zona Şincai, am aplicat. Cei de la Poliţia Locală trebuie să se trezească”, a declarat primarul Ovidiu Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.  

În fapt, este vorba despre aproximativ 1000 de locuri de parcare cu platü de pe Str. Dornei, Piaţa Centrală, Piaţa Unirii (n.n. – excluse în prezent, dar care vor intra la plată din 2018), Str. Gheorghe Şincai, Str. Nicolae Titulescu, Str. Calea Moldovei - zona piaţa comercială, Str. Arţarilor – zona piaţa agroalimentară, Str. Cuza Vodă, B-dul Decebal - în faţa Complexului Odysseia, B-dul Decebal - în faţa Complexului Hermes, Str. 1 Decembrie – Prefectura, Piaţa Petru Rareş – BCR.

Primarul Bistriţei a precizat că angajaţii Primăriiei pot opta să-şi parcheze maşina în parcările cu plată, dacă plătesc, însă există şi opţiunea de pe str. Lupeni. „Dacă le convine să plătească parcare, să plătească pentru că sunt cetăţeni ca oricare. Dacă nu plătesc parcare, vor fi amendaţi. Pentru mine chestiunile sunt simple. Nu pot să spun că angajaţii Primăriei sunt cetăţeni de mâna a doua şi ei nu au voie să parcheze.   Da, se vor bloca şi roţile”, a spus tranşant primarul Ovidiu Creţu.

Potrivit directorului executiv Vasile Marina de la Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistriţa, şoferii au la dispoziţie mai multe modalităţi de plată. Plata parcării prin SMS este disponibilă utilizatorilor Orange, Vodafone şi Cosmote. Astfel, pentru a plăti parcarea o oră în Bistriţa, este suficient să trimiteţi SMS la numărul 7420 cu textul: 420 NRMASINA. În câteva secunde, veţi primi un SMS de confirmare cu textul: “Aţi parcat maşina BN01ABC pentru 60 de minute în Bistriţa. Cost 0,3 euro + TVA/SMS trimis. ” Programul de parcare cu plata din Bistriţa este de luni-vineri, în intervalul 8:00-18:00, iar sâmbăta şi duminica este gratuit. *Două sau mai multe SMS-uri consecutive, însumează timpul de parcare. *SMS-ul de comandă este gratuit pentru clienţii Vodafone şi Cosmote şi costă 0.05 euro + TVA pentru clienţii Orange.

 De asemenea, se pot folosi parcometrele, care funcţionează. În plus, sunt 8 magazine în proximitatea parcărilor care vând tichete. Nu în ultimul rând, se poate face un abonament, costul fiind de 120 lei/an.

Teoretic, este mai ieftin să fii corect, pentru că amenda şi deblocarea roţilor (50 lei) ard la buzunare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5