Anca Ţurcaşiu şi Andrei Duban - la Festivalul „Liviu Rebreanu”. Vezi ce alte surprize ne pregătesc organizatorii

În perioada 26-30 noiembrie, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” va organiza cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”. În cadrul festivalului, bistriţenii se vor bucura de reprezentaţii cu teatru profesionist, cu actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Galaţi şi Teatrului Baia Mare. Printre numele cunoscute care vor juca la Bistriţa îi amintim pe Anca Ţurcaşiu şi Andrei Duban. Pe lângă spectacolele de teatru vor fi şi întâlniri literare, lansări de cărţi şi reviste cu scriitori din Bistriţa, Bucureşti, Cluj, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Hunedoara, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, dar şi din China, Franţa, Bulgaria şi Israel.
Vor fi marcaţi zece ani de la înfiinţarea Societăţii Scriitorilor „Conexiuni”, prilej cu care revista „Conexiuni”, ajunsă la nr. 30, va avea o ediţie de sărbătoare. Tot cu acest prilej vor fi lansate două antologii, una cuprinzând cinci scriitori traduşi în engleză de Maria Petrescu Muguraş, cu ISBN, atât din România, cât şi din New York şi a doua antologie a Societăţii „Conexiuni”, alături de membri fiind prezenţi şi scriitori care sunt colaboratori şi participă la evenimentele „Conexiuni”.
„Pe lângă momentele de teatru şi literatură, pregătim şi o surpriză pentru toţi participanţii. Pe 27 noiembrie va fi prezent la Bistriţa un grup de suflători din Voirone, Franţa, care va susţine două concerte de muzică clasică. În cele patru zile de sărbătoare „Rebreanu”, la „Casa cu Lei” vor fi în permanenţă expoziţii, lansări de carte şi proiecţii de filme după romanele marelui scriitor”, ne-a declarat directorul festivalului, prof. dr. Dorel Cosma.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]