Anchidim Pavelea (Runcu Salvei), după alocările bugetare: Vor să desfiinţeze comuna, să nu putem funcţiona

     Primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că are cel mai mic buget din ţară şi că, deşi legea prevede asigurarea unei sume minime de 2 milioane lei pentru funcţionare, a primit de la bugetul de stat doar 1,137 milioane lei.

          „Ştiţi că eu am primit cea mai mică sumă din ţară, în aprilie, când s-a făcut bugetul. Deşi legea bugetului de stat spune clar că nicio unitate administrativ-teritorială, pentru a funcţiona, nu  trebuie să primească de la bugetul de stat mai puţin de 2 milioane lei, tovarăşii ăştia care sunt la conducere nu ştiu să calculeze pentru Runcu Salvei. Eu am primit 1,1 milioane şi acum încă 37.000 lei. (...) E o bătaie de joc. Din informaţiile pe care le deţin, vor cu dinadinsul că desfiinţeze comuna Runcu Salvei, să nu pot funcţiona. Fraţilor, să vă fie clar: nu voi aţi înfiinţat comuna Runcu Salvei, nu voi o puteţi desfiinţa, vă garantez eu. Dacă aţi vrut să desfiinţaţi comuna, de ce nu aţi făcut reforma administrativ-teritorială?”, a spus Anchidim Pavelea.

          Primarul Pavelea a spus că Runcu Salvei este „penalizat” la alocările bugetare, pentru că PSD nu obţine voturi şi nu au avut vreodată primar social-democrat. „Vor să ocupe tot ca şi turcii şi tătarii. E bătaie de joc ce se întâmplă în ţara asta. Cu siguranţă, populaţia îi va sancţiona, cum i-a sancţionat şi la europarlamentare. Guvernul PSD este cel mai impotent şi rău guvern din istoria României de la Petru Groza încoace”, a menţionat Anchidim Pavelea.

          Acesta a criticat şi decizia Guvernului de a lua, la sfârşitul anului, toţi banii necheltuiţi. „La sfârşit de an, la mine nu e cazul, de la primării care au bani se vor lua sumele rămase necheltuite. Ca să faci o investiţie, e nevoie să strângi bani. Plăţile se pot face până în 20 decembrie, restul toţi banii se iau la stat. Ca să nu rămână nimic după ei. Probabil că vor fi primării care vor cheltui banii doar ca să fie cheltuiţi. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Acest guvern trebuie să plecere definitiv şi irevocabil”, a adăugat Anchidim Pavelea.

Nu în ultimul rând, acesta a menţionat că afost nevoit să ia bani de la investiţii pentru a plăti drepturile persoanelor cu handicap şi indemnizaţiile insoţitorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5