Andrei Marga: O încheiere dorită

Aflu din presă că,prin decizia cuiva, s-a pus capăt emisiunii„Dialoguri cu Andrei Marga”, inițiată în 2002 de directorulde atunci al TVR Cluj, Ioan Mușlea. Sincer,în urmă cu cîteva luni,la atingerea a 450 de emisiuni înregistrate, doream, împreună cu distinsul ziarist Karen Sebesi,să încheiem.

Altădată, TVR Cluj era condusăde personalități cu apetit cultural. Instituții de acest fel ar și putea juca un rol într-o modernizare a cunoștințelor și atitudinilor.  Or, nu se mai pot face emisiuni serioase când te supravegheazăactiviști modești, nelegați strict de culturamajoră și dezbaterea de idei, ei fiind fructul algoritmiei locale. Noi nu eram motivați de televizare în orice chip, ci de cultivarea unei dezbateri actuale și profitabile celor care ne urmăreau. Nu ne interesa alunecarea în ludismul și oportunismele ce invadează, din nefericire, spațiul mediatic.

Derapajele desemnărilor din România recentăar trebui să îngrijoreze cetățenii, dar mai ales pe cei care le fac.

Cum am spus, nu mai eram interesați să continuăm emisiunea.Am mai dus-o, totuși, spre a rotunji proiectul, care a atins peste 480 de înregistrări, în vederea editării ulterioare a unora în volume. Am putea mutaemisiunea în altă televiziune, dar consacrarea contează și am, firește, priorități noi.

Vreau să mulțumesc directorilor Ioan Mușlea, spre regretele noastre, dispărut dintre noi, și Romeo Couți, care au sprijinit o emisiune, din păcate, singulară în România, emisiune de dezbatere cu mintea liberă a temelor fierbinți ale actualității, în coordonatele culturii internaționale actuale, pe surse de informare aduse la zi. Le mulțumesc și celor care au fost intervievatorii,stabiliți prin acordul cu TVR Cluj –Ion Mureșan, Cristina Nistor, Ovidiu Pecican și Karen Sebesi. Mulțumesc cu recunoștință publicului care ne-a încurajat cu observații și solicitări tematice și foarte numeroșilor telespectatori din țară și din străinătate. Fără fiecare dintre ei, emisiunea nu și-ar fi atins scopul.

                                     Andrei Marga, la 22 septembrie 2022

 

 

Comentarii

22/09/22 09:55
Rus Augustin

STIMATE DOMNULE ANDREI MARGA
Sunt convins că mai aveți multe de spus, ar fi păcat să nu o faceți în continuare.
Cu stimă și respect, Rus Augustin

23/09/22 11:25
prof. V Găurean

Nu toată lumea ne iubește. Dar...nici nu este nevoie.
(Coco Chanel)

23/09/22 16:14
Leon Pintea

D-le profesor , sa fiti D-vs. sanatos! Vor trece si aceste vremuri. Si sa nu uitam
de zicala "Nu mor caii cand vor cainii"...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5