Andreicuţ, către ortodocşi: Trataţi cu responsabilitate recensământul!

Mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, le-a adresat credincioşilor de acest rit un îndemn de a trata cu atenţie recensământul populaţiei, care va începea, joi, şi de a-şi declara deschis confesiunea.

Circulara semnată de arhiepiscopul şi mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, a fost citită în bisericile de pe teritoriul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, însemnând judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, scrie Ziua de Cluj.

În cuprinsul scrisorii s-a menţionat faptul că aceasta a fost întocmită în contextul multiconfesional care există în cele două judeţe şi că scopul său este arătarea adevărului în privinţa structurii confesionale a Transilvaniei.

Mitropolitul Andrei i-a îndemnat pe credincioşii pe care îi păstoreşte să trateze cu responsabilitate recensământul şi să conştientizeze faptul că aceia care doresc să prezinte zona Ardealului împărţită în cât mai multe părţi (din punct de vedere confesional) nu o fac în interesul românilor.

,,Să declaraţi ceea ce sunteţi şi nu ce aţi fost sau ce ar vrea alţii să fiţi”, a specificat mitropolitul Andrei în încheierea scrisorii sale.

Totodată, preoţii au fost îndemnaţi de arhiereul ortodox să îşi ofere disponibilitatea şi sfătuirea în cazul unor nelămuriri manifestate de credincioşi vizavi de recensământ.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]