ANL-urile din Viişoara, pericol public. Cele mai proaste blocuri din istoria oraşului ! Tencuiala a căzut, la un metru, de un copilaş

ANL-urile din Viişoara sunt supuse, se pare, blestemului din moment ce nu trece an în care să nu fie aici probleme. Primele semne ale neregulilor au apărut în momentul în care la niciun an de la inaugurarea din 2002 beciurile au fost inundate. Ţevile s-au spart, apa s-a infiltrat în pereţi şi a durat destulă vreme până când vidanjele au venit să scoată apa. Proprietarii s-au obişnuit deja ca gresia din baie sau bucătărie să cadă bucată cu bucată, tavanele să „aterizeze” în mijlocul camerei sau, la fel ca în comedii, să te trezeşti cu vana peste tine în momentul în care vrei să te ridici după o baie relaxantă.
În iulie 2008, o creangă din copacii din parcul blocurilor a căzut peste o maşină, intrând direct în parbriz. Proprietarul a depus o plângere la Primăria Bistriţa cerând despăgubiri. La doar 5 ani de la blocurile construite de Garant Service a început să cadă tencuiala. Nu oriunde, ci pe maşina unui chiriaş ANL, autovehiculul fiind avariat. La faţa locului, atunci, în 2008, pentru a constata pagubele, s-au deplasat prompt, la sesizarea cotidianului nostru, viceprimarul Florin Găurean şi Vasile Marina, directorul Direcţia administrare fond imobiliar, care vor încerca să găsească soluţii viabile.
Nu mai ştim ce s-a întâmplat atunci. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în preajma blocului se joacă o grămadă de copii.
Azi, tencuiala, dar şi bucăţi din pardoseala streşenii, au căzut, la niciun metru, de un copilaş. Oare ce se întâmpla dacă acesta ar fi fost surprins de bucăţile de ciment? La faţa locului a ajuns un echipaj ISU. Dacă la doar 16 ani clădirea începe să cedeze din fundaţie, tencuiala căzând, ce se va întâmpla peste 30 de ani? Vorba unui chiriaş, tot mai bune sunt blocurile făcute de Ceauşescu, unde şi după 30 de ani nu vezi nicio fisură.
Geamurile “termopan” sunt încovoiate, astfel încât nu se mai închid bine, proprietarii fiind nevoiţi să stea cu cârpe la geamuri, iar mucegaiul este la el acasă, mai ales că geamurile au fost prinse doar în câteva puncte cu spumă, în rest locurile goale fiind umplute cu cartoane. Ne întrebăm câţi dintre chiriaşi vor dori să devină proprietari în asemenea blocuri? La polul opus sunt blocurile construite anii trecuţi, în care condiţiile sunt cu totul altele, văzându-se clar calitatea construcţiilor.

.

Comentarii

10/05/18 12:00
Bistritean

Pai ... toate lucrarile facute pe banii "europeni sau publici " sunt de mantuiala... ptr ca doar prin aceste lucrari anumite sume de bani... sunt necontrolate de nimeni .
S-apoi la urma urmei, cei care primesc o locuinta " moca " din panii nostri publici, ce ar dori ... (?!)... casa, mobila si "castel " a la Becalii ?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]