Ansamblul Dor Românesc, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş şi alţi interpreţi de renume vin De Ispas la Năsăud. Antonia şi Andreea Bălan concertează vineri seara

Primăria orașului Năsăud, reprezentată prin primar Mircea Romocea, are deosebita plăcere de a vă invita la activitățile din cadrul Festivalului folcloric „De Ispas la Năsăud”, eveniment ce se va desfășura în orașul Năsăud, în perioada 17-18 mai 2018. Evenimentul își propune să aducă un omagiu deosebit cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și să păstreze renumele de „patrie a costumului popular” printr-o manifestare folclorică de excepție, Primăria și Consiliul local Năsăud fiind susținute în acest demers de Consiliul Județean Bistrița – Năsăud, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud și Centrul județean pentru Cultură Bistrița - Năsăud.   

         Evenimentul, cuprins în Zilele orașului Năsăud, aflate la cea de-a XVII-a ediție, își dorește să dea o însemnătate aparte sentimentului de mândrie națională, să conștientizeze sentimentul de apartenență patriotică, punând în valoare momentul Marii Uniri Naționale și „unind” artiști care reprezintă toate zonele culturale ale țării sub umbrela unui spectacol centenar de o valoare artistică deosebită, adresat tuturor categoriilor de vârstă.

Orașul Năsăud și-a căpătat faima de „patrie a costumului popular” în urma evenimentului organizat anul trecut, cu ocazia Zilei Costumului Popular, când, în data de 14 mai 2017, a reușit să înscrie două Recorduri mondiale dedicate portului tradițional: cea mai mare adunare de oameni îmbrăcați în costum popular, având 9643 persoane, și cel mai mare joc tradițional românesc, cu 9506 persoane. Imaginile din timpul paradei și a jocului de pe stadionul din localitate au fost preluate și promovate de mass-media și de factorii cu interes în domeniul turistic, din țară și străinătate.

         Vă invităm cu drag să luați parte la acest eveniment!   

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]