Antrenoarea Florica Buduşan, fondatoarea Clubului Floris, propusă Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa

         Florica Buduşan va deveni Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa, după adoptarea proiectului de hătărâre în şedinţa Consiliului Local Bistriţa,  pentru numeroasele performanţe obţinute la nivel naţional şi internaţional în calitate de profesor, antrenor şi fondator al primei şcoli de dans sportiv „Floris” din Bistriţa. Propunerea Floricări Buduşan a aparţinut gazetarului Vasile Jimborean, secretarului de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii şi Identităţi Naţionale, prof. dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi ziaristului Menuţ Maximinian, directorul cotidianului „Răsunetul”.

Florica Buduşan s-a născut la data de 17 mai 1949.  A practicat diverse sporturi în primii 12 ani de şcoală pe care i-a absolvit în Bistriţa-Năsăud. În perioada 2006 – 2009 a urmat cursurile Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti. În perioada 1970 – 1996 a activat în cadrul Ansamblului Folcloric „Cununa de pe Someş”.

Din anul 1984 până în prezent activează în cadrul Asociaţiei Club de Dans Sportiv „Floris” ca profesor şi antrenor, având ca responsabilităţi principale coordonarea şi antrenarea elevilor săi în acest sport de performanţă.

Şi-a dedicat cea mai mare parte a vieţii dansului, desluşind tainele acestei arte pentru foarte mulţi tineri talentaţi. Renumele şcolii de dans „Floris” din Bistriţa şi rezultatele excepţionale obţinute de elevii acestei şcoli poartă amprenta profesionismului cu care Florica Buduşan a pus bazele unui nou sport în România.

 „Recomand acordarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa doamnei Florica Buduşan, profesor, antrenor şi persoana care a înfiinţat, în 1984, primul club de dans sportiv la Bistriţa, Floris, iar în cariera sa a pus bazele mai multor cluburi de profil din ţară şi din judeţul Bistriţa-Năsăud, educând peste 6000 de copii în arta dansului sportiv”, a motivat secretarul de stat Alexandru Pugna, Secretar de Stat în Ministerul Culturii şi Identităţi Naţionale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5