În Anul Centenarului, Sava Negrean Brudaşcu şi Alexandru Pugna, la Sărbătoarea portului popular din Bichigiu

Cea de-a IV-a ediţie a Zilei portului şi jocului popular din Bichigiu se va derula a doua zi de Rusalii, pe 28 mai. Dimineaţă, toţi credincioşii vor participa la Hramul Mănăstirii Bichigiu – Suplai. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai frumoase costume populare, scoase din lada de zestre a strămoşilor, bichigenii, alături de invitaţii lor de pe Văile Sălăuţei şi a Zagrei, începând cu ora 14.00, vor fi prezenţi la spectacolul ce va avea loc la cabana Zăpode.
Vor fi prezenţi copii din şcolile din localitate, dar şi din Romuli, Telciu, Coşbuc, Salva, Zagra, Runc, Parva, Rebra, Feldru şi Spermezeu. După cum ne informează părintele Gavrilă Zinveliu, coordonatorul evenimentului, invitaţi de onoare, în Anul Centenarului, sunt doi artişti ai cântecului popular românesc care au în repertoriu şi cântece patriotice, Sava Negrean Brudaşcu şi Alexandru Pugna, care vor cânta, în recital, inclusiv „Doamne, ocroteşte-i pe români”, respectiv „Balada lui Tănase Todoran”.
Sărbătoarea de promovare a credinţei şi tradiţiilor româneşti are loc pe meleagurile Sfântului Atanase Todoran, cel care a fost tras pe roată pentru că nu şi-a renegat credinţa străbună.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]