Anulat. Unul dintre cele mai vii evenimente din Bistriţa a fost şters ca şi cum niciodată nu ar fi avut loc

"Azi-dimineaţă, când am deschis mailul, aveam acolo cel mai trist mesaj din ultimul timp, că festivalul Poezia e la Bistriţa s-a anulat din motive financiare. Nu spun că îmi doream mult să fiu acolo, că simbolic era foarte important, a zecea ediţie, ci doar că munca şi pasiunea şi energia de ani de zile ale unor oameni - Dan Coman & Marin Mălaicu Hondrari - au fost egalate cu zero de cei puternici (cei care au bani, cei care conduc etc.). Că probabil unul dintre cele mai vii evenimente din Bistriţa a fost şters ca şi cum niciodată nu ar fi avut loc. O să pun afişul ediţiei din anul acesta. Aşa, ca o previziune, tăiat. Noi să fim sănătoşi, centenarul să meargă înainte, că şi peste 100 de ani tot pe el o să-l sărbătorim" scrie pe facebook Elena Vladareanu.

Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Ţărmure, spune că se gândeşte la o soluţie la amânarea mai spre toamnă a ediţiei din acest an, dacă nu, cel târziu anul viitor festivalul va fi reluat: "Fondurile erau de la CJC și Asociația Culturală. Aceștia din urmă și-au retras finanțarea. Ori nu putem ține festivalul doar cu jumătate din bani".

Pentru Festivalul Internaţional de Poezie şi Muzică de Cameră „Poezie e la Bistriţa”  s-a cerut 145.000 lei de la CJC,  fiind anunţată participarea a 30 de poeţi din ţară şi străinătate. Proiectul trebuia să fie cofinanţat de AFCN, însă a anunţat că nu va mai aloca suma necesară. Şi aşa organizatorii au anunţat că anulează tot. Hiba nu e însă la Consiliul Judeţean, ci la partener, deşi scriitorii sunt revoltaţi greşit pe reţelele de socializare înspre direcţia care nu trebuie. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5