APEL CĂTRE TOŢI PENSIONARII ROMÂNIEI ŞI CĂTRE SCLAVII CU SALARII DE MIZERIE

Doamnelor şi domnilor,

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate grupează militari disponibilizaţi fără drept de pensie, cu pensie parţial anticipată şi militari trecuţi în rezervă la vârsta de 55 de ani, cu toate drepturile, militari în retragere şi veterani din toate structurile sistemului naţional de apărare.

Ca şi dumneavoastră, medicii şi juriştii (“şpăgarii”), profesorii, învăţătorii (“care fraudează statul cu meditaţii”), funcţionarii publici (“care primesc mită”), poliţiştii (“nenorociţi şi beţivi”), agricultorii, muncitorii (“pulime”), etc, şi noi am fost jigniţi (“nesimţiţi”, “cu mâna întinsă ca la pomană”, etc.) de către reprezentanţii unei Puteri care declară că statul nu are nici o obligaţie faţă de cetăţeni, că, dacă vrem să muncim, să ne luăm traista în băţ şi să plecăm aiurea (Traian Basescu) iar, dacă suntem pensionari să facem bine să “părăsim pe cale naturală sistemul” în maxim şase ani (Emil Boc).

Şi noi, ca şi dumneavoastră, asistăm cu groază la desfiinţarea spitalelor, şcolilor, Institutului Cantacuzino, după ce întrega industrie, inclusiv cea de armament, ne-a fost distrusă. Şi noi, ca şi dumneavoastră, am constatat că avem criză financiară şi facem împrumuturi, chiar dacă nici o bancă nu mai e românească, iar sistemul energetic, minele şi pământul nu ne mai aparţin, că se aruncă miliarde marilor asasini economici, pe autostrăzi fantomă. Şi noi, ca şi dumneavoastră simţim pe pielea noastră că nu se mai poate trăi în România, dar mai mult decât dumneavoastră, noi murim pe capete pentru că nouă ni se fură ceva în plus.

Şi nouă, ca şi dumneavoastră, ni s-a limitatat dreptul la muncă prin Legea 329/2009, deşi reconversia noastră a fost o condiţie a integrării în NATO. Şi nouă, ca şi dumneavoastră, ni s-a călcat cu totul în picioare dreptul la muncă, prin Legea 263/2010, până la vârsta de 65 de ani, când se presupune că vom fi avut deja bunul simţ să părăsim, pe cale naturală sistemul. Deci şi nouă ni s-a naţionalizat proprietatea prin legi cu caracter retroactiv, prin încălcarea art. 1, 6 şi 14 din Protocolul 1 la Convenţia pentru drepturile omului, potrivit căreia pensia în plata este “drept patrimonial”, “drept câştigat”, orice “diminuare” (prin “recalculare” sau “revizuire”) constituind un caz clar de discriminare.

Cităm din avertismentul dat de AIJD de la Bruxelles, la 4 iunie 2010, Guvernului României, să nu îndrăznească să reducă salariile cu 25% şi pensiile cu 15%: “orice recalculare a unor pensii acordate legal şi aflate în plată, inclusiv a celor de serviciu ale magistraţilor, înseamnă o încălcare de către stat a propriei legislaţii, ceea ce ar avea repercusiuni grave asupra stabilităţii juridice şi asupra caracterului de stat de drept. Modificarea retroactivă a unor drepturi civile deja câştigate (în cazul de faţă, pensiile), nu este posibilă decât prin încălcarea principiilor fundamentale de drept.”

Nouă ne-au fost încălcate drepturile, în pofida Art. 15, al. 2 din Constituţia României şi a legislaţiei comunitare europene, Pilonul II, Directiva 86/378/CEE şi Directiva nr. 96/97/CEE care ne confirmă dreptul la legi ocupaţionale distincte. Legile noastre (164/2001 şi 179/2004) care au garantat integrarea României în NATO şi UE au fost desfiinţate abuziv şi retroactiv, ca şi legile piloţilor, diplomaţilor, funcţionarilor publici din Parlament, Curtea de Conturi şi Justiţie sau deputaţilor şi senatorilor, prin Legea 119/2010 cu aplicare retroactivă, iar noi am fost supuşi insultelor publice şi unui război de imagine declanşat de Guvern şi Preşedinte şi menit să vă inoculeze dumneavoastră, ura împotriva militarilor României. Motivul? În 2012, salariile militarilor activi se vor alinia la salariile omologilor lor din NATO. Iată de ce se destructurează, din nou, armata, iată de ce vor fi date afara 18.000 de cadre (pentru că sunt militari activi) de la jandarmi şi pompieri. Ca să se plătească la cât mai puţini noile salarii ! Iată de ce nouă ni s-au furat, sau “naţionalizat”, două proprietăţi: pensia militară de stat şi gradul de militari în rezervă. Conform legilor genocidului nr. 119 şi nr. 263/2010, noi am fost consideraţi “asistaţi”, iar mai nou, prin Ordonanţa 1/2011, suntem consideraţi nu militari, ci civili, din totdeauna şi “beneficiari proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”.

Doamnelor si domnilor,

Gestionăm la ora actuală, peste 15.000 de procese împotriva Guvernului României. Am sprijinit sindicatele şi asociaţiile dumneavoastră la toate manifestările din 2010, am organizat, pe cont propriu, manifestaţii în toată ţara în 25 Octombrie 2010 şi 24 ianuarie 2011, am obţinut victorii la Curţile de Apel şi la ÎCCJ pe care Guvernul şi Preşedintele le încalcă în continuare. În mod abuziv am fost asociaţi defunctei Legi 19/2000, situaţie în care vă atragem atenţia, în interesul dumneavoastră, că aceasta prevedea la art. 76, al. 1 şi 2, creşterea tuturor pensiilor civile în cuantumul necesar extragerii CAS-ului. Prevederea a fost întarită de Ordonanţa 147/2002, care stabilea operaţiunea pentru 2005. Dar legea a fost abrogată la 1 ianuarie 2011 şi CAS-ul vi se ia şi dumneavoastră şi nouă, nu din creştere, ci din existent, pe întrega sumă. De asemnea, vă atragem atenţia că inexistentul plafon de 740 lei este o diversiune identică cu aceea a plafonului de 3.000 lei la pensiile militare. Totodata, trebuie să ştiţi că cei transformaţi în PFA (persoană fizică autorizată), cum ar fi taximetriştii şi tinerii care se angajează pe baza de convenţie, sunt executaţi retroactiv în privinţa CAS-ului, pe ultimii 5 ani, iar pe viitor nu vor beneficia de nici un drept, nici chiar de ajutorul de şomaj: fiind consideraţi «firmă», lucrează nu lucrează, nu vor primi nimic de la stat, în schimb vor aduce bani de acasă pentru a plăti dările către stat, în condiţii de inactivitate. Vă mai atragem atenţia că România constituie un experiment, nu numai în ceea ce priveşte distrugerea sistemului de apărare, ci şi distrugerea sindicatelor. Angajaţi pe criterii portocalii, vameşii fură, vezi Doamne, nu ca să întreţina PDL-ul, ci pe liderii sindicali !... Or mai fi şi proşti care să înghită ofensiva împotriva sindicatelor, pregătitoare a legii de destructurare a acestora ! Veţi fi prostiţi să nu mai daţi bani la sindicate, fiindcă se înfiinţează instituţia lui nea Gică, purtătorul de cuvânt al salariaţilor, care este prieten cu nea Gogu, patronul, şi le rezolvă el pe toate.

Doamnelor şi domnilor,

Dumneavoastră faceţi ce vreţi, dar noi ieşim pe 1 Martie în marş împotriva Guvernului pe care îl vom picheta între orele 14.00 – 17.00. Îi vom soma pe reprezentanţii Puterii să proroge (să prelungească durata de funcţionare) legile noastre ocupaţionale nr. 164/2001 şi nr. 179/2004, până la sfârşitul anului, fără de care, orice îndreptare ne-au făcut în februarie, la somaţia noastră în privinţa cuantumului pensiilor, nu rezistă. Vom cere, în interesul tuturor însă şi prorogarea legii nr. 19/2000, care va lăsa pensiile şi salariile PFA neatinse de CAS. Vom cere, în interesul tuturor cetăţenilor României, abrogarea Legilor nr. 329/2009 (Legea cumulului pensiei cu salariul), nr. 119 (de desfiinţare retroactivă a legilor ocupaţionale), nr. 263 (a sistemului unitar de pensii), ambele din 2010 şi, pentru că avem mii de rezervişti în învăţământul românesc de toate gradele, vom solicita şi abrogarea legii ungureşti a învăţământului românesc, cunoscuta drept Legea nr. 1/2011.

Doamnelor şi domnilor,

Dacă mai aveţi un dram de creier, un strop de virtute română, şi dacă vă mai interesează soarta copiilor voştri, a României ca stat şi a naţiunii române, vă aşteptăm alături de noi, marţi, 1 Martie, la orele 14.00, când vom ajunge în marş în Piaţa Victoriei. Atunci vom transmite noul ultimatum (somaţie) Guvernului.

Dumneavoastră faceţi ce doriţi, noi ne facem datoria de apărători ai democraţiei constituţionale, în baza Art. 118, al. 1 din Constituţia României, fiind din ce in ce mai convinşi că este de preferat “”un sfârşit cu groaza, unei groaze fără de sfârşit””.

TRAIASCĂ ROMÂNIA! TRAIASCĂ DEMOCRAŢIA CONSTITUŢIONALĂ!

JOS TIRANIA HOŢIEI, LĂCOMIEI, DEMENŢEI ŞI IMPOSTURII!

HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!

PREşEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,

COL. (r) DR. MIRCEA DOGARU

Comentarii

24/02/11 20:26
Vizitator

Daca voi aveti pensii de mizerie,sau va considerati sclavii cu lefuri de mizerie atunci s-a intors totul cu susul in jos.Ar trebui sa nu scoateti nici un cuvant,sa va ascundeti pe unde puteti si sa lasati lumea in pace.Ati trait intr-o lume mizera,ati facut parte din profitorii sistemului comunist si ati continuat sa fiti si dupa 89.Sa va reamintesc cateva dintre beneficiile platite de contribuabilul roman in solda voastra de milogi ai sistemului:
-ati aparat tara de cine ?inainte de 89.De noi cei care incercam sa fugim spre o lume libera.
-ati trecut de partea revolutiei in 89,dar ati tras in manifestanti,dand vina pe teroristi si trupele de securitate.
-v-ati pensionat la o varsta la care noi ceilalti nu puteam sa ne gandim la acest lucru,luand din contributiile noastre zeci de milioane salarii compensatorii.
-ati ocupat apoi locuri de munca pe care le puteau lua alte persoane ca sa va rotunjiti veniturile
-si cu totii am facut armata si stim bine cu cata placere va bateati joc de tinerii recruti
-si cate s-ar mai putea spune
Rusine pentru ceea ce intreprindeti !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5