Apelul Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania la solidaritate cu cei afectaţi de inundaţii

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania a adresat o scrisoare pastorală preoţilor şi credincioşilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii.

SCRISOARE PASTORALĂ

către iubitul nostru cler şi popor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a

Vadului, Feleacului şi Clujului

Iubiţii mei fii sufleteşti,

Dumnezeu a pus în aceste zile la grea încercare poporul român prin marile inundaţii din nord-estul Moldovei soldate cu pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale. Mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească gospodăriile şi agoniseala de o viaţă.

În toate parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia noastră, pe durata următoarelor două săptămâni, adică între 4-18 iulie, se va organiza o colectă în bani pentru a veni în sprijinul sinistraţilor de pe urma recentelor inundaţii.

Sumele rezultate vor fi depuse la protopopiate, iar acestea, la rândul lor, le vor trimite la Centrul nostru eparhial, până la data de 23 iulie, de unde vor fi distribuite în zonele calamitate, prin mijlocirea episcopiilor respective.

Nu vor lipsi rugăciunile pentru cei loviţi de furia apelor. Dumnezeu să-i binecuvinteze şi să-irăsplătească din darurile Sale pe toţi care vor participa la această colectă.

BARTOLOMEU

Arhiepiscop şi Mitropolit

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5