Aplicaţia de finanţare pentru etapa a doua a Master Planului de apă şi canalizare, finalizată în decembrie. Valoare estimată a proiectului depăşeşte 140 milioane euro

Contractul de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 2014-2020, este în grafic. Primele documentaţii au fost deja finalizate, fiind transmise ulterior spre OCPI Bistriţa-Năsăud.

         „În 12 decembrie este termenul final pentru predarea draft-ului aplicaţiei de finanţare. Documentaţia va fi transmisă spre JASPERS (n.n. - JASPERS este un parteneriat de asistență tehnică între trei membri, şi anume Comisia Europeană, BEI și BERD). Ulterior, se va semna contractul de finanţare şi vom putea da drumul la procedurile de achiziţii publice pentru aceste lucrări, pe loturi”, ne-a declarat Răzvan Grec, director executiv al ADI apă-canal.

Cea de a doua etapă a Master Planului de apă şi apă uzată din Bistriţa-Năsăud cuprinde reţele de distribuţie şi aducţiune de apă pe o lungime de 804 kilometri, şi reţele de canalizare cu o lungime de 269 kilometri. Valoarea estimată a investiţiilor prioritare propuse pentru finanţare în perioada 2016-2020 este de aproximativ 636.817.583 lei fără TVA (aproximativ 145 milioane de euro).

Contractul de asistenţă tehnică a fost adjudecat de asocierea  SC TPF CPproject SRL – Compania de Consultanţă şi Asistenţă Tehnică (CCAT) – Getinsa-Payma SL. Valoarea contractului, care se va derula pe o perioadă de 5 ani şi 10 luni, este de 22.037.224,47 lei (5 milioane de euro), acesta fiind finanţat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]