Aproape 100.000 de ovine, trimise din Bistriţa-Năsăud spre ţări din UE şi Iordania. Bovinele, păsările şi pieile completează schimburile intracomunitare şi exportul

Bistriţa-Năsăud este în topul judeţelor la schimburi intracomunitare şi export de animale, pe toate categoriile de specii, cel puţin aşa arată datele furnizate de  Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, în cadrul Colegiului Prefectural. Directorul executiv, Ioan Bogolin, a prezentat o situaţie a schimburilor intracomunitare privind carnea şi produsele din carne, produsele lactate, dar şi numărul de animale vii examinate clinic de către medicii veterinari în vederea certificării pentru schimburi intracomunitare şi export.

Astfel,  până la această dată, din Bistriţa-Năsăud au plecat spre alte ţări 25 tone de produse din carne, în Italia şi Spania, şi peste 500 de tone de carne, din care 368 tone numai în Olanda.

         În ceea ce priveşte produsele lactate, peste 500 tone au luat calea magazinelor din alte ţări UE, dintre care 259 tone au ajuns în Ungaria. În ceea ce priveşte exporturile, din Bistriţa-Năsăud au fost trimise 110 tone de carne către Hong Kong, Kuweit şi Qatar, la care se adaugă 59 tone de piei brute către Ucraina. În plus, în schimburi intracomunitare, 885 de tone de piei brute de animale din judeţ au plecat spre Italia. Din judeţul nostru au pfost trimise şi 26 tone de hrană pentru animale, având ca destinaţie Germania.

         În schimburi intracomunitare, numai din judeţul nostru, au pornit spre ţări ale Uniunii Europene nu mai puţin de 17.000 capete de bovine, Croaţia şi Italia fiind principala destinaţie. La acestea se adaugă peste 1300 de capete de bovine care au ajuns în Israel. În ceea ce priveşte ovinele, aproape 80.000 capete au fost trimise din fermele judeţului, mai bine de jumătate spre Italia, dar şi în Grecia sau Bulgaria. De asemenea, 27.800 capete ovine au fost exportate în Iordania.

         Din Bistriţa-Năsăud „zboară” spre alte ţări şi păsări, în special găini, datele DSVSA BN indicând aproape 50.000 capete care au fost trimise în Ungaria şi peste 10.000 capete în Polonia.

         Nu în ultimul rând, din adăposturile de câini din Bistriţa şi Năsăud au fost trimişi, spre o viaţă mai bună, 424 de căţei, toţi în Germania.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]