Aproape 10.900 cereri depuse de fermierii bistriţeni în sectorul zootehnic

La nivelul judeţului nostru au fost depuse 10.890 cereri în cadrul campaniei de depunere a cererii unice de plată, pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, conform Ordinul MADR nr. 844/2014.  Campania s-a încheiat în 20 iunie, după ce a fost prelungită pentru a putea răspunde tuturor solicitărilor. 
 
Fiind o cerere unică de plată, pe o cerere s-au putut solicita mai multe  categorii de ajutoare financiare. Astfel, au fost depuse 7.335  solicitări pentru 49.252 capete animale - Ajutoare Naţionale Tranzitorii Bovine;  2.505 solicitări pentru 325.136 capete animale - Ajutoare Naţionale Tranzitorii Ovine / Caprine;  7.391 solicitări pentru  29.627capete animale - Vaca de lapte din zonele defavorizate;  73 solicitări pentru  1.006 capete animale - tineret taurin de carne; 1.700 solicitări  pentru  202.729 capete animale - Ovine / Caprine din zonele defavorizate şi, pe schema de lapte, s-a solicitat sprijin financiar pentru 46.316,678 tone lapte.
 
Atenţionăm fermierii cu privire la importanţa  perioadei de reţinere a animalelor.  Astfel, solicitanţii  de Ajutoare Naţionale Tranzitorii Ovine / Caprine  sunt obligați să menţină în exploataţie animalele pentru care solicită sprijin cel putin 90 de zile de la data de 20 iunie 2014, data-limită de depunere a cererii de plată. Fermierii care au depus cererea de sprijin  pentru categoria vaci de lapte, bivoliţe de lapte din zonele defavorizate trebuie să menţină animalele în exploataţie  o perioadă de 6 luni de la data-limită de depunere a cererii de plată. Femelele  ovine/caprine din zonele defavorizate  pentru care se solicită ajutor specific, se menţin în exploataţie, la adresa menţionată în cererea de sprijin, pe întreaga  perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere a cererii de plată”, precizează directorul executive Florin Căpraru de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa- Năsăud. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5