Aproape 1300 de participanţi la Crosul „Gabriela Szabo”. Poate şi un viitor campion olimpic

Copii din Bistriţa-Năsăud şi din toată ţara, neligitimaţi sau deja înrolaţi la cluburi sportive, profesori, antrenori, părinţi şi, bineînţeles, oficialităţi şi-au dat întâlnire la cea de a noua ediţie a  Concursul de alergare pe şosea „Gabriela Szabo”. Curtea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” a fost plină ochi de viitoare speranţe ale atletismului românesc. De ce nu, poate de aici a luat primul start spre viitoarea performanţă un atlet care va aduce României o medalie atât de aşteptată la un campionat mondial, european sau Jocurile Olimpice.

         Mai toţi copiii şi-au aruncat măcar o privire spre Gabriela Szabo, campioana pistelor de alergare. Unii o căutau pentru a obţine un autograf pe diploma de participare.

         „Astăzi sunt aici în mijlocul copiilor dintr-o altă postură, dar nu asta contează foarte mult, din punctul meu de vedere.  Contează că aceşti minunaţi copii ai judeţului Bistriţa-Năsăud sunt astăzi alături de noi, într-o zi care sper să ţină cu noi până la final, iar ei să se bucure de o zi a sportului ţi să înţeleagă că sportul însemană viaţă. Cred că este cel mai important lucru.

         Când am plecat acum nouă ani de zile, ideea a fost, obiectivul a fost să creştem numărul de participanţi. Cert este că această competiţie este aşteptată an de an de aceşti copii şi nu numai de copii, şi de profesorii lor, care abia aşteaptă să vină să se întâlnească cu noi şi, de ce nu, să se bucure de o zi a sportului.    Această competiţie când a fost creată acum nouă ani, pentru ei a fost creată, să vină alături de noi, să se bucure de frumuseaţea sportului.

         Ştiu că trăim într-o societate bulversată, când avem foarte, foarte multe lucruri de făcut, când nu ne mai ajung orele pentru a îndeplini toate cele propuse, dar a face sport cred că merită şi cred că este cea mai ieftină pastilă de sănătate”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

         Aceasta a menţionat că una dintre priorităţile sale la Ministerul Tineretului şi Sportului este promovarea sportului de masă, pentru că „performanţa trebuie să fie o consecinţă a ceva”, iar prin actiovităţi de genul celor de la Bistriţa, „poate 1, 2, 3, 10 copii doresc să facă şi sport de mare performanţă”.  În opinia ministrului Tineretului, educaţia este foarte importantă. „Aproape 60% din populaţia României nu practică niciun fel de exerciţiu fizic, ceea ce este extrem, extrem de trist. Mi-am făcut o datorie de onoare pentru a veni cât mai mult în mijlocul copiilor, a promova sportul şi a-i convinge că trebuie să facem sport, pentru prevenţie în primul rând. Dacă mergem în spitalele din România, ne speriem, credeţi-mă”, a punctat Gabriela Szabo.  

         Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că sportul de masă nu necesită fonduri foarte mari, pentru  că se poate practica oriunde, şi în parc, şi pe stadion, şi pe şosea, importantă e doar educaţia. „Ne lovim foarte mult de mentalităţi. Dacă şi mama şi tata practică un anumit tip de sport, dacă şi mama şi tata, într-un fel sau altul, mă motivează să merg să fac sport, ar fi ceva. Avem foarte mult de lucru la a schimba mentalităţi în ceea ce priveşte sportul”, a precizat Gabriela Szabo.

        

***

Printre oficialităţile prezente la deschiderea competiţiei sportive s-au numărat ministrul Adriana Doina Pană, subprefectul Ovidiu Frenţ, inspectorul şcolar general Camelia Tabără, consilieri locali, conducerile Direcţiei pentru Sport şi Tineret, CSM Bistriţa  etc. 

***

Potrivit inspectorului şcolar Leonida Ilieşiu, la competiţie au fost înscrişi 1274 participanţi, de la 22 cluburi şcolare din ţară şi nu numai. Competiţia s-a desfăşurat pentru participanţi nelegitimaţi doar din judeţul Bistriţa-Năsăud (BN, din clasele V-VI( născuţi în 2001 şi mai mici) şi VII- VIII (născuţi în1999 şi mai mici), plus Categoria Open. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5