Artistul Adrian Ioan Podoleanu expune la Atelier Art C14 din Bistriţa!

Joi, 6 iulie 2017, ora 18.00, la galeria Atelier Art C14 din Bistrita, str. Cerbului nr. 14, va avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului Adrian Ioan Podoleanu.

Adrian Ioan Podoleanu s-a născut pe 2 septembrie 1965 la Cluj. Este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Cluj-Napoca și al Academiei de Arte Frumoase din Iaşi, clasa profesorului Adrian Podoleanu.

Majoritatea lucrărilor au fost realizate sub semnul apei şi al pământului şi au putut fi văzute în cele trei expoziţii organizate la Bucureşti în perioada 2011-2013: „Acuarela”, „Cer, codri, ape” şi „Expoziţie. Adrian Ioan Podoleanu”.

„Opţiunea artistică şi estetică a lui Adrian Ioan Podoleanu este clară şi originală. Mai rar afli o exprimare atât de unitară, indiferent de tehnica abordată, ulei sau acuarelă sau chiar cărbune şi creion. Lirismul profund al creaţiei sale este construit în tonuri reţinute şi difuze […], lăsând imediat să se ivească copaci de luncă la firul apei, sate croite pe dealuri şi văi, văzute din zborul păsării, inedită atmosferă de deltă, de paradis acvatic în care acuarela însăşi vieţuieşte. […] Revelaţia se constituie în sine şi în vibraţie de mare sensibilitate. […] Venit din lumea curată a artei adevărate, a simţirii profunde şi a înaltei rezonanţe artistice, Adrian Ioan Podoleanu ne lansează o pseudo-provocare, o chemare tăcută, care ne pune inevitabil pe gânduri. El ne arată frumuseţea discretă a lumii de lângă noi sau, mai ales, lumea frumoasă care ar putea fi a noastră.” – consemnează criticul de artă Marius Tiţa. 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]