Asociația Tinerilor Creștini-Ortodocși ”Sfinții Martiri Năsăudeni”

Marți seara, începând cu orele 18, la biserica parohială ”Sf. Ioan Botezătorul” din Năsăud, a avut loc o seară duhovnicească organizată de Asociația Tinerilor Creștini-Ortodocși ”Sfinții Martiri Năsăudeni”. Într-un cadru plin de emoție și trăire duhovnicească, sute de tineri din parohiile năsăudene au umplut până la refuz locașul de cult.
Fiind ziua de Bunavestire, preoții năsăudeni au slujit Acatistul Bunei Vestiri, închinat Născătoarei de Dumnezeu, răspunsurile la strană fiind date de un grup de tinere. Două dintre acestea, Ceuca Alina din Parohia Salva și Cozonac Florina din Parohia Dumitra au interpretat, cu multă căldură și patos, pricesne din zestrea bisericească ortodoxă, impresionând întreaga comunitate.
Oaspetele special al Asociației, dl. asist. univ. dr. Valentin Cosmin Vesa, secretar eparhial al Mitropoliei Clujului, a conferențiat pe tema paulină ” Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale” (I Timotei, 4, 12), o temă generoasă și cu mare aplicabilitate la tânăra generație. Punctele atinse de către vorbitor au fost axate pe importanța laturei spirituale în viața tinerilor, a conservării valorilor morale și creștinești, precum și pe necesitatea ancorării permanente a tinerilor în sistemele de valori verificate în timp, Biserică, familie și școală. Textura comunicării a fost una atipică, venind din partea unui tânăr către alți tineri, însoțită de argumentații fundamentate pe experiențe comune de viață. Mesajul conferanțiarului a ajuns la inimile tinerilor prezenți, din rândul acestora punându-se întrebări, ceea ce a transformat biserica într-un seminar pe teme de morală creștină și trăire civică, în dialogul încropit integrându-se preoții prezenți, deopotrivă cu tinerii participanți.
În încheiere, într-o atmosferă încărcată de spiritualitate, preotul paroh, părintele Sermeșan Ovidiu, a mulțumit tuturor pentru interesul dovedit, pentru participarea tinerilor care a transformat biserica, pentru aproape două ore, într-un spațiu eteric și emoționant.
Membrii asociației, în numele președintelui acesteia, Preot protopop Dâmbu Ioan, i-au conferit invitatului special, domnului asist. univ. dr. Valentin Cosmin Vesa, prin părintele misionar Mudure Tudor, calitatea de membru de onoare, pentru promovarea moralei și a gândirii creștine în rândul tinerilor și în societatea românească, asigurându-l pe oaspete de sentimentele de dragoste creștinească și prietenie cu care va fi primit întotdeauna în mijlocul tinerilor năsăudeni.
Vicepreședinte Asociația Tinerilor Creștini-Ortodocși ”Sfinții Martiri Năsăudeni”,
Pr. Cornel Coprean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5