Asociaţia Tinerilor Liberi B-N – un ajutor real pentru persoanele nevoiaşe din societate

În cadrul acţiunilor desfăşurate, cu regularitate, de către Asociaţia Tinerilor Liberi B-N (A.T.L. B-N), se înscrie şi activitatea mobilizatoare, de bun augur, necesară şi utilă, de o sensibilitate aparte, constând în organizarea deosebită a unei „Tabere de pictură” la Ocna Şugatag, în judeţul Maramureş, în perioada 5-9 februarie, la care au participat elevi orfani şi din case de tip familial, provenind din trei judeţe, evenimentul fiind dedicat celor necăjiţi, lipsiţi de sprijin pentru a socializa, integra în societate şi a face o faptă de mare umanism pentru această categorie de persoane.
Cel care se implică în organizarea acestor tipuri de activităţi este Ovidiu Roşca, preşedintele A.T.L. B-N, un organizator deosebit, care se implică şi se dăruieşte, trup şi suflet acestor evenimente, ţinând cont de faptul că el cunoaşte mediul din care provin, suferinţele şi doleanţele lor, transpunându-se în ipostaza de părinte, îndrumător, instructor şi bun psiholog.
De remarcat faptul că au participat şi copii cu dizabilităţi, care s-au integrat perfect în programul taberei, datorită managementului performant şi profesionist al organizatorului, respectiv Ovidiu Roşca, care a demonstrat că posedă şi adevărate „comori culinare” prin modul de preparare şi servire a mesei la cei prezenţi în tabără.
Fiecare elev şi „debutant în arta picturii” a avut de pictat două tablouri, unul cu temă la alegere şi altul cu temă propusă şi subiect unic, prin care au reuşit să-şi dovedească măiestria, talentul, dând dovadă că sunt egali cu cei care nu au niciun fel de probleme.
Prezenţa d-lui prof. Alexandru Ciceu, pictor din Baia Mare, specialist în „arta frumosului” a fost una benefică, canalizând şi îndrumând pe „tinerii pictori” spre afirmare, confirmare, reuşind „cu brio” să-i integreze în „lumea artelor”, să-i determine să aprecieze frumosul, să-i socializeze, folosind art-terapia.
Un bun psiho-pedagog şi supraveghetor a fost doamna Rodica Vultur, din jud. Sălaj, care s-a dovedit a fi al treilea părinte pentru copiii prezenţi.
Despre valoarea lucrărilor şi importanţa activităţii au vorbit Ovidiu Roşca – preşedinte, prof. Alexandru Ciceu, ziaristul Ioan Lazăr de la „Răsunetul” şi d-na Rodica Vultur, scoţând în evidenţă caracterul umanitar şi de socializare pe care copiii l-au înţeles, exprimându-şi dorinţa de a reveni în tabără.
Ovidiu Roşca a mai precizat: „În viitorul apropiat, A.T.L. B-N îşi propune revitalizarea Fundaţiei pentru Tineret B-N, recuperarea integrală a fostului patrimoniu al U.T.C., înstrăinat ilegal şi folosirea lui, în viitor, de către bistriţeni şi cei din judeţ în folosul celor necăjiţi şi oropsiţi”. A fost o acţiune benefică, felicităm organizatorul.

Comentarii

02/12/14 14:24
mirela

Felicitari Domnului Ovidiu,...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5