Atenţie! În Bistriţa-Năsăud au fost deja diagnosticate 20 cazuri de trichineloză

În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost diagnosticate un număr de 20 cazuri de trichineloză la porcine,a anunţat dr. Romulus Biţa, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Potrivit acestuia, în conformitate cu prevederile HG nr. 1214/2009, proprietarii ai căror porci au fost diagnosticaţi cu Trichinella Spiralis vor fi despăgubiţi la valoarea preţului de piaţă a animalului.

         Pentru că în această perioadă creşte consumul de carne de porc,  la nivelul DSVSA BN au fost stabilite locaţiile şi intervalul în care se efectuează examenul trichineloscopic. «Acesta se desfăşoară în toate circumscripţiile sanitare veterimare din judeţ, dar şi la Circumscripţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Piaţa Decebal. Programul de lucru este între 8-16, iar sâmbăta şi duminica între orele 8-12 », a menţionat dr. Romulus Biţa.    

Reprezentantul DSVSA BN a menţionat că, în această perioadă, sunt verificate spaţiile, dotările şi condiţiile asigurate de către administraţiile pieţelor pentru vânzarea produselor de origine animală şi non-animală, dar şi producătorii comercializează produse în pieţele agro-alimentare din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea, inspectorii veterinari vor controla în pieţele de pe raza judeţului modul de comercializare a produselor alimentare  (lapte şi produse lactate, ouă, miere, peşte etc.) de către producătorii particulari şi unităţile înregistrate/autorizate sanitar veterinar.  

DSVSA BN va controla şi unităţi de abatorizare, carmangerii, măcelării, unităţi de procesare lapte/carne, depozite alimentare, unităţi ambalare ouă, unităţi de morărit şi panificaţie, magazine alimentare, unităţi alimentaţie publică şi pensiuni turistice.

 

Comentarii

26/12/14 10:06
alt "Cetatean d...

Pai, da spuneti domnilor in cezine ale judetului au fost, ca oamenii sa fie mai atenti ce si de unde cumpara ... porcii ptr sacrificare ori carne gata "taiata"...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]