Atenţie la ce produse şi preparate din carne cumpăraţi!

Peste 20 de agenţi economici din judeţul nostru care comercializează produse din carne şi preparate din carne au fost verificaţi de către inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia au depistat mai multe abateri de la legislaţia în vigoare. Nu mică le-a fost mirarea când au găsit nereguli în cazul a 13 operatori economici.

„Am descoperit abateri în ceea ce priveşte comercializarea produselor cu data durabilităţii minimale expirată, nerespectarea modului de afişare a preţurilor şi a modului de informare a cumpărătorilor”, ne-a precizat Lorica Şut, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Au fost oprite temporar de la comercializare produse din carne şi preparate din carne în valoare de 1.000 de lei şi au fost retrase definitiv de la vânzare, produse în valoare de 120 de lei. Pentru neregulile constate au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale, în valoare de 12.000 lei.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a atras atenţia că agentului economic îi este interzis să schimbe eticheta produselor. Tocmai de aceea, cumpărătorii sunt avertizaţi să nu achiziţioneze produsele care prezintă o a doua etichetă lipită peste prim

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5