Şi la Bistriţa,

Au fost postate afişe „Basarabia e România!”

Şi în municipiul Bistriţa au fost lipite abţibilduri cu mesajul „Basarabia e România!”, acţiunea făcând parte din campania Platformei Civice Acţiunea 2012 „Blocul meu cunoaşte adevărul”. Peste 300 de voluntari s-au implicat în cele 41 de judeţe ale României şi în municipiul Bucureşti, promotorii dorind astfel să-i informeze pe români asupra realităţilor istorice. „Mesajul „Basarabia e România!” va fi transmis mai departe în cadrul unei campanii care va cuprinde şi alte state din Europa prin extinderea spaţiului de răspândire a mesajului, Platforma Civică Acţiunea 2012 doreşte să sensibilizeze opinia publică externă cu privire la istoria românilor şi să promoveze în mod direct, vizibil şi concentrat, episoade din istorie care au fost prezentate deformat sau incomplet de diverşi purtători de mesaj”, transmit iniţiatorii campaniei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Platforma Civică este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru „idealul regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat”.

Basarabean returnat… la mama lui

Cetăţeanul moldovean C.V. are la dispoziţie 15 zile să părăsească România, după ce a fost prins şezând ilegal, în municipiul Bistriţa, de către poliţiştii de la Biroul pentru Imigrări Bistriţa-Năsăud. Basarabeanul intrase în ţara noastră în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită, dar nu a uitat să mai părăsească România la expirarea dreptului de şedere conferit de viză. Potrivit comisarului şef Alexandru Vlaşin, şeful Biroului pentru Imigrări BN, străinul a fost şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei.

Comentarii

24/07/11 17:45
Vizitator

Haaaa... haaaaaaa... ! Chestia cu "premiu de 200 Euro"... pentru cel mai bun comentariu, este doar o capcana , in vederea identificarii celui care a scris primul comentariu... sunt convins de asta...

23/07/11 06:13
domnul Frâncu

UN PREMIU SPECIAL: $ 200 !
pentru cel mai frumos si original comentariu
de pe blogul acesta:
http://actiunea2012.ro
Pentru elevii din liceile din Republica Moldova
/ vârsta 15-20 ani /, textul : circa 10-20 de fraze.
in perioada : 1 august 2011 – 15 aprilie 2012.
Premierea : in ultima saptamâna din luna aprilie 2012.

22/07/11 11:46
Vizitator

Pai, sunt curios ... daca Basarabia era mult mai "bogata" ca Romania astazi... mai voiau sa se "uneasca cu tara"...? Eu cred in mod cert ca BA! Ei, basarabenii de astazi, nu mai sunt "romanii" de alta data... ca au avut ei grija rusii de asta... si actualmente, treiesc destul de modest si ce-i "impinge" cel mai tare catre Romania, este nu dragostea de tara in nici uncaz ci de posibilitatea de-a "intra in Europa", asta este cu "mesajele " lor... Romania , mai cu "de-a sila"... fiind acceptata de celelalte in "comuniune", este o "poarta larg deschisa" catre tarile unde cu totii din fostul lagar comunist ar vrea sa ajunga- asta este purul adevar si s-o lase mai moale cu "Basarabia e Romania"... ca astazi, in aceasta conjunctura sociala si politica, nu mai poate fi vorba de asa ceva... Nu-i destul ca onor domnul presedinte ne-a pus din nou rusii in "cap"... acuma mai punem si "paie pe foc"... ? Mai "oameni buni din Basarabia", stati linstiti ca noi stim destul de bine istoria si originea voastra a tuturor si nu este cazul sa ne umpleti de tot felul de "manifestatii si de afise", ca numai ne puneti rau cu cine nu trebuie. Pana una alta, nu de la voi cumparam gaz-metan... sau una si alta... asa ca stati va rog in banca voastra si lasa-ti-ne in pace... ca nu-i momentul sa reaprindem un "foc" ce abia s-a stins cu fosta URSS... si care nu ne este de prisos in nici un fel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]