Au început lucrările la fântâna arteziană din Piaţa Petru Rareş

Lucrările de modernizare a fântânii arteziene din faţa Palatului Administrativ au fost reluate, asta după ce contractul între municipalitate şi SC Serbis SRL a fost semnat anul trecut. În prima fază a fost dezafectată structura veche, urmând să fie instalate pompe, să fie refăcută atât instalaţia electrică, cât şi cea de apă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, lucrările se vor finaliza în această primăvară, în maximum două luni, valoarea fiind de aproximativ 197.000 de lei.

Comentarii

15/02/16 14:49
remus

Apa de ploaie ! In centrul civic de la Prefectura se impune reconfigurarea pietei Petru Rares dupa mutarea statuii lui Petru Rares pentru a face loc controversatului monument in forma de „SULA” taman langa PREFECTURA. In anul 2009 un primar incult a mutat statuia lui Petru Rares din piata care-i poarta numele, de parca ar fi cautat cu „lumanarea” sa asocieze „Sula cu Prefectura”, ceea ce a starnit numeroase comentarii si reactii din partea locuitorilor orasului si nu numai. Astfel ca in cadrul seminarului academic de istorie „Petru Rareș și Bistrițenii”, organizat la sfarsitul lunii noiembrie 2015 la Bistrita sub egida Consiliului Județean, academicianul Ioan Aurel Pop a arătat ca retragerea statuii lui Petru Rareş din centrul Bistriţei este un lucru de neînţeles, fiind vorba despre un domn român într-un oraş românesc. De aceea, macar acum dupa semnalul tras de Academicianul Ioan Aurel Pop, ar trebui ca monumentul „LUMANAREA” sa fie amplasat in Cimitirul Eroilor acolo unde isi dorm somnul de veci eroii neamului, iar in Piata Petru Rares sa revina statuia domnitorului, de la care se trage si numele pietei.

15/02/16 15:01
Vizitator

Ce știe țăranul, la ce-i bun șofranul. Demolarea fantanii arteziene din fata prefecturii este o prostie ca multe altele. In primul rand,la vechea fantana arteziana erau reproduse elemente arhitecturale din sala mare de sedinte a Consiliului Judetean. Este vorba de acele ornamente curbate situate deasupra usilor salii mari, care se regaseau sub forma de aripi la acea pasare stilizata din centrul fantanii arteziene.

16/02/16 15:44
ecologist

Cica se face o floare de crin care arata ca edilii au sange albastru, nu rosu cum zic gurile din targ. NO !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5