Au înflorit narcisele în Poiana cu narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei!

ing. Alina Hădărău

Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregatită să-i întâmpine!

Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, este declarată rezervaţie prin Legea nr. 5/2000, având o suprafaţă de 5 ha. În perioada de înflorire, lunile mai - iunie poiana oferă o imagine inedită. Încet-încet întreaga pajişte de aici devine albă, ca şi cum ar fi căzut pe neaşteptate o zăpadă târzie peste muntele pregătit de primăvară. Covorul alb de narcise este întrerupt ici şi colo de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.

Intervalul optim pentru vizitarea Poienii cu narcise este de aproximativ 2-3 săptămâni, începând cu această dată.

Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să pastreze un comportament civilizat.

Mai multe detalii puteţi accesa pe site-ul Parcului Naţional Munţii Rodnei www.parcrodna.ro, telefonând la Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei la numărul de telefon 0263/377715 sau adresând solicitări pe adresa de email [email protected].

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5