Augustin Zegrean (CCR): „Nu noi am obligat Guvernul să majoreze TVA”

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României susţine că nu Curtea Constituţională a obligat Guvernul să majoreze TVA, ci era rolul politicienilor să găsească o soluţie economică în contraponderea cu scăderea pensiilor cu 15%, prevedere care este neconstituţională.

“Noi nu i-am obligat să majoreze TVA, noi nu am fost de acord cu decizia lor de a reduce pensiile cu 15%, acea parte din lege a fost declarată neconstituţională. Soluţia pe care urmau să o adopte era problema politicienilor, nu a noastră”, a declarat Zegrean, la finalul Congresului Curţilor Constituţionale din Europa ce a avut loc la Bucureşti.

Preşedintele CCR a răspuns astfel unor afirmaţii ale premierului Boc, care a declarat, zilele trecute, că Guvernul a fost nevoit să majoreze TVA după ce legea privind tăierea pensiilor nu a putut fi pusă în aplicare. „Decizia Curţii Constituţionale, din nefericire, ne-a adus în situaţia să recurgem la a doua soluţie. Noi am mers în paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curţii Constituţionale ne-a obligat să luam o altă decizie", a spus Emil Boc. La rândul lui, premierul a dat o replică criticilor aduse de Traian Băsescu, care a menţionat că majorarea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de "marii barbaţii care s-au duelat la Convenţia PDL”, măsură care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5