Augustin Zegrean: Mă las de fumat în spaţiile publice, când intră legea în vigoare

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean va renunţa să fumeze în spaţii publice dacă legea fumatului va intra în vigoare. Jurnaliştii l-au întrebat pe Zegrean dacă a venit cu ţigările la el la şedinţa de miercuri a CCR şi ce va face cu ele la finalul zilei, având în vedere că judecătorii constituţionali discută sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului în spaţiile publice închise.
"Da, am (ţigările - n.r.). Legea intră în vigoare la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Mă las de fumat în spaţiile publice când intră în vigoare legea. De fapt, nu cred că m-aţi văzut fumând undeva prin spaţii publice", a precizat preşedintele CCR.
Întrebat dacă un apartament poate fi considerat spaţiu public închis, Zegrean a replicat: "Eh, cum să fie?!".
El a spus că "dreptul de a fuma nu e trecut în Constituţie", făcând referire apoi la comparaţia dintre fumătorii aflaţi în detenţie şi cei în libertate.
"Sunt în aceeaşi categorie? Se pune problema de destinaţie (termen menţionat în lege - n.r.) când oamenii sunt în aceeaşi categorie. Sunt în aceeaşi situaţie cei liberi şi cei aflaţi după gratii?", a arătat Zegrean.
De asemenea, întrebat câţi judecători de la CCR fumează, el a răspuns: "Ştiu că doi fumează, dar eu ştiu ce fac în particular?!".
Sursa- Agerpres

.

Comentarii

28/01/16 18:24
gigi

Este o lege foarte buna. Cu totii vom trai mai mult si vom respira aerul curat, vom merge pe autostrazile perfecte de la noi, ne vom plimba cu mijloacele de transport in comun moderne, vom cheltui pensiile si salariile mari, vom beneficia de sistemul medical performant si de sistemul de invatamant de cel mai inalt nivel. Eu zic ca merita sa traiesti cel putin 100 de ani ca sa te bucuri de toate acestea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]