Aurel Horea: După 27 de ani, comuna Ilva Mică are apă, canalizare şi drumuri

          Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea,  se declară  mulțumit de faptul că mare parte din rețeaua de apă și canalizare este finalizată în comuna pe care o conduce, mai ales că au avut o cursă contra cronometru pentru finalizarea rețelei de apă și canalizare pe partea dreaptă a Drumului Național 17 D. Modernizarea acestuia a fost motivul pentru care lucrările au fost executate în grabă, mai ales că reabilitarea acestuia este aproape gata. La începutul acestui an, reţeaua de apă şi canalizare a fost predată operatorului judeţean Aquabis, iar până la sfârşitul lunii septembrie întreaga comunitate va beneficia de apă şi canal.

          Un alt motiv de mândrie al administratorului comunei este faptul că, în cursul acestui an, drumul Poarta Transilvaniei urmează să fie finalizat, astfel că drumurile din comună vor fi unele moderne, iar cetățenii nu vor mai avea probleme în a circula în mod decent.

          Odată cu venirea vacanței vor începe lucrările de reabilitarea a şcolii generale din comună pentru ca aceasta să corespundă din punct de vedere al autorizării ISU şi construirea unei grădiniţe. Investiția totală la cele două obiective se ridică la peste 1,3 milioane de lei.

           În ceea ce privește fondurile europene sunt şi ele prezente la Ilva Mică. Două astfel de proiecte au fost aprobate pe Măsura 7.2, şi anume infrastructura de drumuri comunale, care urmează să fie reabilitată pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, cu o valoare de 1 milion de euro.

Fosta clădire a Primăriei urmează să fie reabilitată din fonduri europene și transformată în Cămin Cultural. Valoarea este 500 de mii de euro. De asemenea, în cel mai scurt timp, va fi amenajată o nouă piaţă agroalimentară din fonduri europene, în valoare de 100 de mii de euro.

          Aurel Horea spune că, în continuare, se munceşte intens  la cadastrul general al comunei, în acest moment peste 25% din terenuri având carte funciară, iar în perioada următoare întreaga localitate va fi cadastrată pentru a uşura accesul oamenilor la subvenţii sau atragerea de fonduri europene destinate fermierilor, pentru că doar prin atragerea de fonduri europene comunitatea se poate dezvolta.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]