Aurel Horea: Şcoală şi grădiniţă modernizate, la Ilva Mică. Sperăm ca pandemia să ne lasă să începem şcoala în condiţii normale

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea,  anunţă că lucrările de construire a unei grădiniţe la Ilva Mică avansează într-un ritm foarte bun. Proiectul în valoare de circa 500.000 euro este finanţat prin fonduri europene. „Estimăm că ne încadrăm la termenul de 15 septembrie. Nu ştiu dacă vom avea şi toate avizele, sperăm să le avem şi să ne lase şi pandemia”, precizează primarul Aurel Horea.

         Oa ltă investiţie în infrastructura educaţională este cea de reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 2,  cu o valoare de 2,222 milioane lei. Investiţia este finanţată exclusiv din bugetul local. Potricit primarului Horea, plăţile se vor face etapizat, chiar dacă lucrările vor fi gata până la 15 septembrie. „Am vorbit cu directorul şcolii şi vom achiziţiona şi mobilier nou, totul să fie cum trebuie. Nu vom mai avea şcoli neautorizate de ISU sau de DSP.

În schimb, execuţia merge un pic mai greu în proiectul de modernizare a unor străzi din comună. Proiectul este finanţat prin Submăsura 7.2. prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020,având o valoare de 4,330 milioane lei. Este vorba despre probleme cu forţa de muncă invocate de constructor.

Piaţa amenajată prin fonduri europene,iluminatul stradal, amenajarea unui teren de sport multifuncţional,cadastru general sunt alte proiecte de pe agenda administraţiei din Ilva Mică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5