Autorităţile judeţene şi locale îşi dau mâna pentru a promova „Produs în Bistriţa-Năsăud”

Mai bine mai târziu decât niciodată…  Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud iniţiază un proiect de hotârâre prin care se dă acordul de principiu pentru constituirea Asociaţiei „Produs în Bistriţa-Năsăud“. Administraţia judeţeană se va asocia în acest demers cu municipiul Bistriţa, oraşul Beclean, comuna Lechinţa, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Complexul Muzeal Judeţean.

Asociaţia cu personalitate juridică şi de drept privat, va avea drept obiective identificarea, promovarea şi susţinerea intereselor micilor şi marilor producători din judeţul Bistriţa-Năsăud, susţinerea şi reprezentarea producătorilor locali din judeţul Bistriţa-Năsăud, atât la nivel local cât şi la nivel naţional şi internaţional şi realizarea unui element de identitate vizuală pentru produsele fabricate în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Proiectul va fi dezbătut în şedinţa ordinară de vineri, având şanse mari de izbândă.

De altfel, în alte judeţe astfel de asociaţii au deja vechime şi multe evenimente la activ, iar rezultatele se văd. Un astfel de exemplu este „Produs în Bucovina”, asociaţie înfiinţată în 2009, sau „Produs de Cluj” (înfiinţată în 2010). Şi-a făcut loc pe piaţă şi ceea ce promovează „Produs în Sibiu”, „Produs în Alba” şi lista ar putea continua. 

Comentarii

24/07/14 12:37
Vizitator

Pentru a aduce în atenţia publicului produsele autentice şi tradiţionale specifice locului, asociaţia PRODUS IN BISTRITA-NASAUD are nevoie de mijloace intre care un loc esential ocupa organizarea de târguri şi evenimente de specialitate. In acest sens, ar fi bine bine sa fie reluata organizarea Targului de vara sau a BULGIULUI ANUAL. Dupa cum se stie, in anul la 1353 orasul Bistrita a primit din partea regelui ungariei Ludovic de Anjou, dreptul de a organiza anual in luna august targul de 15 zile cunoscut in partea locului sub numele de BULGIUL si care s-a tinut aproape fara intrerupere pana prin anii 1970. Ar merita sa fie reluata traditia organizarii BULGIULUI ANUAL de 15 zile in a doua parte a lunii august, dat fiind faptul ca bulgiul mai era cunoscut si sub numele de "Targul de Sfanta Marie". Un astfel de targ ar putea aduce beneficii de ordin economic, cultural, turistic intr-un oras ca Bistrita care si asa nu se bucura de prea multe evenimente. Sa nu uitam ca Bulgiul Anual era renumit si prin balurile ce se organizau la Bistrita cu acest prilej, incepand cu balul de Sfanta Marie. Daca s-ar relua aceasta traditie, targul de vara s-ar putea organiza in locatia Oborului de la Viisoara (Complexul Heidenfeld), iar, acest lucru s-ar putea face sub coordonarea asociatiei PRODUS IN BISTRITA-NASAUD care impreuna cu Camera de Comert si cu Directia Agricola, ar putea sa initieze si o expozitie de masini si utilaje agricole. Aceste standuri expozitionale ar putea fi organizate inafara perimetrului pietei, bunaoara in incinta poligonului auto din vecinatate.Pe de alta parte Bulgiul ar putea fi un bun prilej si pentru hotelurile din oras sa beneficieze de o cerere mai consistenta pe timpul celor 15 zile. Fara indoiala si Cultura Bistriteana ar putea fi beneficiara a organizarii BULGIULUI ANUAL, prin includerea in programul celor 15 zile a unor manifestari culturale traditionale.
Principalul beneficiar ar fi insa, Asociaţia PRODUS IN BISTRITA-NASAUD prin impactul în rândul producătorilor agricoli de produse specifice din carne, lactate, legume, miere, patiserie, uleiuri presate la rece, dar şi în rândul meşterilor şi artiştilor populari din judeţul nostru.

25/07/14 08:31
Alin Dicu

BN 78 ZEN abandoneaza pui de caine pe str. Valea Castailor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5