Av. Diana Morar: Pe străzile din Bistrita s-a întețit numărul aurolacilor. În calitate de consilier local, voi iniția un proiect

STOP AUROLAC!
26 Iunie este ziua internațională împotriva traficului și consumului ilicit de droguri.

Ce poate fi mai trist și lipsit de speranța pentru omenire decât ingenuncherea semenilor care au acceptat sa își lege viețile de substanțele ce ii ucid in fiecare zi?

Normalitatea e banala, dar totodata normalitatea începe sa devină un lux.

La fel și in cazul “aurolacilor”.

Chiar dacă aurolacul nu este asimilat in categoria substanțelor interzise de lege, efectele consumului sunt similare celor consumului de stupefiante sau substanțe psihotrope sau psihoactive. Mărturiile consumatorilor spun ca aurolacul produce o senzație de amorțire, de anestezie ducând pana la pierderea cunoștinței . “Tine loc de foame, de sete și de cald”, spunea un consumator.

In ultima perioada și pe străzile din municipiul Bistrita s-a întețit numărul de persoane care inhaleaza aurolac, indiferent de momentul zilei, de locație. Ii intalnim chiar și ziua in amiaza mare cu predilecție in zona centrală, pe pietonal, la terasele restaurantelor, precum și in zonele comerciale și parcări. Sunt prezenți pana și in Parcul Municipal in jurul mămicilor cu copilași sau a altor persoane dornice de relaxare.

Pe lângă atitudinea ce contravine moravurilor publice, aceștia ajung in dese cazuri sa se dedea la acte antisociale precum agresiuni, adresarea de cuvinte obscene cetățenilor, cerșetorie sau chiar comiterea de distrugeri, furturi sau tâlharii.

Sunt deja numeroase cazurile înregistrate in municipiul Bistrita care vizează activitatea acestora. Exista multe persoane care sunt zilnic victime intr-un fel sau altul al acestui tip de comportament deviant public.

Am fost sesizată de către foarte multi cetățeni care mi-au semnalat ceea ce se întâmpla in municipiu, faptul ca prezenta aurolacilor prizand pe străzile orașului constituie un comportament nociv pentru noi toți, in special pentru copiii noștri.

Personal am adresat in repetate rânduri apeluri către conducerea Primăriei și politiei locale pentru a interveni in stoparea acestui fenomen care ia amploare in orașul nostru.
Am purtat discuții și cu organele politiei municipale pentru a acorda sprijin in identificarea acestor cazuri in vederea stopării lor.

Întrucât cadrul legislativ actual nu reglează consumul de aurolac ca fiind o activitate ilegală, este aproape imposibil a se lua măsuri eficiente cu privire la acest fenomen.

In acest sens, in vederea eradicării și prevenirii consumului de aurolac in municipiul Bistrita, in calitate de consilier local, voi iniția un proiect care sa definească din punct de vedere contravențional consumul public de astfel de substanțe in municipiul Bistrita, împreuna cu o campanie publica de stopare a acestui fenomen.
Av. Diana Morar

.

Comentarii

30/09/18 15:12
satul de bla,bla

Pai cum sa-i stopezi decat incadrandu-i intr-o formare profesionala , dandu-le o meserie ca sa-si poata castiga painea. In rest zero, bla,bla

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]