Avem încă doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean: Luca Iancu Mihai şi Vasile Negruşeri

Apele sunt tulburi la nivelul mediului politic din judeţul nostru. Partidul Demicrat-Liberal a jucat o carte importantă în privinţa ocupării unor poziţii cheie la nivelul Consiliului Judeţean, instituţie unde democrat liberalii au ocupat ambele posturi de vicepreşedinţi.

Potrivit declaraţiilor lui Ioan Oltean, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, PD-L şi PSD nu au purtat încă negocieri pentru realizarea unei alianţe în judeţul nostru. În Consiliul Judeţean, acest lucru s-a văzut şi ieri, în cadrul şedinţei extraordinare. În Consilliul Judeţean, dar şi în Consiliul Local este încă în vigoare Protocolul semnat pe 5 iunie 2008 între preşedinţii Partidului Social Democrat şi a Partidului Naţional Liberal, prin care cele două formaţiuni politice se susţin reciproc la nivelul alianţelor în administraţia local. Formarea Guvernului PD-L- PSD nu a schimbat însă datele problemei, cel puţin în Consiliul judeţean. Partenerii bistriţeni din noua alianţă sunt în continuare inamici politici. Au dovedit-o cu prisosinţă, ierim la şedinţa Consiliului Judeţean, când încă o dată PSD şi PD-L au adoptat o poziţie de forţă unul împotriva celuilalt.

După ce s-au hărţuit reciproc cu declaraţii maliţioase încă de la debutul şedinţei, PD-L majoritari, cu Vasile Negruşeri de partea lor, au supus la vot alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean. Selectaţi tot din rândul democrat liberalilor. Aceştia i-au propus pe Luca Iancu Mihai şi Vasile Negruşeri, proaspăt debarcat din PSD, pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi, şi tot ei i-au şi votat. Vasile Negruşeri a fost demis în urmă cu două luni din PSD, şi acum se află în situaţia în care partidul îî contestă calitatea de consilier judeţean. El a făcut apel la foştii colegi de partid să termine cu aceste „copilării”.

Consilierii PSD şi PNL s-au abţinut de la vot şi au contestat tot timpul procedura de vot. Eu au susţinut că din punctul lor de vedere, vicepreşedinţii aleşi legal în luna iulie, sunt Gheorghe Marinescu (PSD) şi Mihai Bumb (PNL), şi că instanţa va avea ultimul cuvânt în această chestiune.

În aplauzele colegilor democrat-liberalii, cei doi vicepreşedinţi au declarat:

Vasile Negruşeri: „Nu am nimic pe conştiinţă. Le mulţumesc la colegii care m-au votat şi care nu m-au votat. Mulţi sunt cu sufletul alături de mine, dar situaţia în care se află nu le permite să se exprime liber..”

Luca Iancu: „Vreau să mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată, şi sunt convins că vom găsi împreună cu toţi consilierii calea spre bună înţelegere şi vom colabora bine”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5