Bani nerambursabili pentru mediul rural

Întreprinzătorii şi persoanele fizice din mediul rural care vor să obţină bani nerambursabili, pot depune proiecte de finanţare în cadrul Măsurii 312 ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi”.

La începutul săptămânii a fost deschisă linia de finanţare pentru această măsură, termenul limită pentru solicitarea de finanţare fiind data de 15 iulie.

Fondurile totale disponibile în cadrul acestei sesiuni sunt de 95,8 milioane de euro, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect este de 200.000 de euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 312 sunt microîntreprinderile şi persoanele fizice neînregistrate ca agenţi economici care se vor angaja însă ca până la data semnării contractului de finanţare să fie autorizate cu un statut minim de persoană fizică autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi.

În cadrul acestei linii de finanţare, se pot primi fonduri nerambursabile pentru investiţii în activităţi non-agricole productive care privesc industria uşoară (articole de pielărie, încălţăminte, lâna, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc).

De asemenea, sunt acordaţi bani şi pentru investiţii în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase începând de la stadiul de cherestea (de exemplu, mobilă), investiţii pentru dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului sau a lânii, olăritul, brodatul sau confecţionarea instrumentelor muzicale tradiţionale).

Totodată, microîntreprinzătorii şi persoanele fizice mai pot primi fonduri nerambursabile şi pentru crearea şi diversificarea serviciilor pentru populaţia rurală (servicii de croitorie, frizerie, cizmărie, dar şi cele care asigură conectarea şi difuzarea Internetului, mecanizarea, transportul).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]