Bani pentru agricultură

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată 595.250.283 euro, reprezentând 96 % din suma de 619,8 milioane euro, sprijin din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) alocat României pentru plăţile pe suprafaţă în cadrul Campaniei SAPS 2009.

Suma autorizată la plată este aferentă solicitărilor depuse de 1.069.000 fermieri, pentru o suprafaţă de 9 milioane hectare.

Totodată, APIA a autorizat la plată suma de 259 milioane euro, reprezentând sprijin financiar din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi bugetul naţional, destinat zonelor montane defavorizate şi plăţilor de agromediu.

Tot în cadrul schemelor/măsurilor de sprijjin pe suprafaţă, APIA a autorizat suma de 258,8 milioane euro, aferentă Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) în sectorul vegetal.

Reamintim că schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

SERVICIUL COMUNICARE ŞI PROMOVARE PROGRAME

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]