Bârgãuanii au sărbătorit “Lăsatul Secului”

Organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria şi Consliliul Local Prundu Bârgăului, a avut loc cea de a X-a ediţie a Festivalului Interjudeţean "Lăsatu’ Secului”, care s-a desfăşurat în sala Cãminului Cultural din satul Susenii Bârgãului.
Au evoluat pe scenă, cu un bogat şi original program artistic, ansamblurile folcloric „Bârgăul” - Susenii Bârgăului, „Tihuţa” - Tiha Bârgăului, „Sălăuţa” - Telciu, „Rapsodia Trişcaşilor” - Leşu, „Balada” – Bistriţa şi „Poieniţa“ din Poiana Stampei, moderatorul manifestării fiind Ioana Suciu, directorul Căminului Cultural din Prundu Bârgăului, care a prezentat cu formaţiile, instructorii şi soliştii care au dat un spectacol mult apreciat şi aplaudat de o sală arhiplină de spectatori din întreaga Vale a Bârgăului şi nu numai. Au fost alături de artişti şi de spectatori, Ioan Simionca, din partea Centrului Judeţean pentru Cultură, Ioan Pop, primarul comunei Leşu, Ioan Cioncan, viceprimarul comunei Prundu Bârgăului, Leon Girigan, candidat la deputăţie şi alte personalităţi.
Multitudinea şi varietatea ansamblurilor participante la sărbătoarea de “Lăsatu Secului”, devenită deja tradiţională la Susenii Bârgăului, precum şi entuziasmul tinerilor artişti, plini de talent, au scos în evidenţă vechile datini, obiceiuri, costume, cântece şi dansuri româneşti, o bogăţie a neamului care trebuie păstrată în continuare. Spectacolul a consumat energia vibrantă a sărbătorii, marcând perioada intrării în Postul Crăciunului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5