Barometrul lecturii cărţilor în limbi străine

Casa Corpului Didactic a derulat, la Biblioteca Franceză ARFA, un simpozion al bibliotecarilor şcolari din judeţ. Întâlnirea coordonată de bibliotecara Margareta Pop a avut în centrul discuţiilor organizarea şi folosirea fondului de carte străină din şcoli, marcându-se astfel „Ziua internaţională a limbilor vorbite în Europa”.
Florin Bob a împărtăşit celor prezenţi din experienţa Bibliotecii franceze, regretând faptul că tot mai puţini sunt cititorii aplecaţi spre o lectură de calitate, deşi fondul bibliotecii este de 10 mii volume. „Am pornit de la 50 de cărţi în anul 1990 şi am ajuns la 10 mii, însă este o muncă grea să-i facem pe elevi să ne treacă pragul. Am introdus şi internet, însă tot nu sunt interesaţi, tot cei pasionaţi de franceză care au terminat de mult şcoala ne caută. Noi nu cerem bani ca să împrumuţi cărţi, doar o garanţie de 50 de bani, cât o fisă de market, pentru a fi convinşi că vin înapoi cu volumele. Ştiu că sunt clase de bilingv franceză la „Andrei Mureşanu”, nici copiii de acolo nu ne prea vizitează, probabil, acum cu graniţele deschise îşi cumpără cărţile direct de la Paris. E păcat de cărţile pe care le avem să nu fie citite” declară Bob.
Scriitorul Olimpiu Nuşfelean a vorbit despre rolul cărţilor străine pe piaţa românească, prezentând şi cel mai recent număr al revistei „Mişcarea Literară” dedicat lui Alex Ştefănescu.
Au fost punctate de către Margareta Pop şi concluziile reuniunii de la Brăila a Asociaţiei Bibliotecarilor din Învăţământ din România, punându-se accent pe Barometrul lecturii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5