Bătrânii din Centrul Nuşeni, vizită la nepoţii din Feldru

Săptămâna 16-20 aprilie 2018 a reprezentat pentru LICEUL TEHNOLOGIC FELDRU programul de ŞCOALĂ ALTFEL în care s-au desfăşurat activităţi zilnice pe ateliere.
Ziua de miercuri a fost dedicată unei activităţi de suflet pentru cadrele didactice şi elevii de la liceu şi profesională din instituţia noastră. Aflată la a 3-a ediţie activitatea ,, Să respectăm bătrâneţea,, a presupus prezenţa unui grup de 16 persoane de la Azilul de bătrâni Nuşeni în şcoala noastră. Cu acest centru avem o colaborare mai veche de 8 ani , de când organizăm activitatea ,,De Crăciun fii mai bun,, când împreună cu elevii colindăm cei 100 de bătrâni acasă la ei şi le oferim pachete cu dulciuri. Prin aceste activităţi urmărim să aducem zâmbete pe faţa persoanelor împovărate de anii bătrâneţii şi de anumite boli iar pentru elevi că tinereţea nu este veşnică, depinde de noi cum ne trăim viaţa şi totodată că putem face lucruri bune pentru persoanele de lângă noi fără să aşteptăm răsplată.
Evenimentul zilei a decurs astfel: primirea musafirilor şi prezentarea liceului; program artistic susţinut de elevi; oferirea de cadouri din partea elevilor; discuţii pe marginea activităţii din partea celor prezenţi; servirea unei mese oferită cu sprijinul elevilor şi al cadrelor didactice; vizită la biserica localităţii şi cuvânt de învăţătură din partea preotului; cuvânt de încheiere, plecarea musafirilor.
Ne-am bucurat de prezenţa în mijlocul nostru a domnului director Sbîrciu Călin, a domnului primar Ţiolan Grigore, a părintelui Clapa Ioan şi binenţeles a cadrelor didactice din şcoala noastră.
Musafirii noştri au adus mulţumiri pentru frumoasa zi petrecută la Feldru şi au promis că ne aşteaptă de Crăciun iar la anul vor reveni la noi cu prilejul acestei activităţi de voluntariat.
Elevii au fost profund marcaţi de persoanele în vârstă prezente şi au dat dovadă de o mare sensibilitate şi emoţie sufletească considerâdu-i ca pe bunicii lor pe care-i respectă .
La biserică părintele Clapa Ioan le-a oferit un cuvânt de învăţătură şi o mică atenţie.
La această activitate s-au implicat şi o parte din credincioasele comunităţii noastre. Astfel am putut oferi 380 perechi de şosete,tricotate sau cumpărate, prosoape, papuci de casă, zahăr , ulei.
Considerăm că această zi a reprezentat un câştig pentru cei prezenţi în care bunătatea, răbdarea, bunul simţ, respectul ,iubirea şi-au făcut loc.
Mulţumiri tuturor celor prezenţi şi celor care au făcut ca această zi să fie cu totul deosebită din parte organizatorului acestei activităţi ,
Întreaga activitate a fost coordonată de prof. Iloie Viorica. La activitate au mai participat: director coordonator Sbîrciu Calin, cosilier educativ prof. Porţiuş Claudia, consilier şcolar Buzilă Delia, ing.Ciunterei Mădălina, prof. Urs Daniela, prof. Zăgrean Viorel Leontin, prof. Nechiti Gabriel, prof.Cîtiul Dumitru.
Prof. Viorel Leontin Zăgrean

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]