Becleanul aniversează o jumătate de secol de la primirea rangului de oraş! Vezi ce program a pregătit primarul Nicolae Moldovan!

În data de 17 februarie,  Becleanul aniversează Semicentenarul reorganizării administrative a României, moment în care  localitatea Beclean a fost ridicată la rang de oraş. Cu acest prilej, Consiliul Local şi Primăria oraşului Beclean organizează o manifestare  dedicată acestui eveniment, acţiune ce se va desfăşura sâmbătă, transmite primarul Nicolae Moldovan.

Astfel, de la ora 10.00, Colegiul Naţional ,,Petru Rareş” va găzdui colocviul cu tema ,,Jubileul oraşului Beclean în contextul Marii Uniri”. În aceeaşi locaţie ca ave loc şi o prezentare de costume populare din zona Becleanului din ultima sută de ani, cu tema „Costumul popular la 100 de ani – punte între trecut şi viitor”.

La 12.30, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, va înmâna titluri de Cetăţean de Onoare şi Diplome de Excelenţă, în cadrul unui moment festiv, sub egida „Beclean – 50 de ani de la ridicarea localităţii la rang de oraş”.

Beclenarii şi nu numai sunt aşteptaţi să se bucure de aniversarea oraşului lor şi la un foc de artificii, în zona Primăriei Beclean, de la ora 19.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]