Bibliobuzul a ajuns în 11 şcoli din comunităţile mari de romi. În 10 decembrie, copiii vor fi premiaţi!

Partida Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud vrea să premieze cât mai mulți dintre copiii participanți la campania  „Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi”

Campania „Încurajarea lecturii elevilor de etnie romă din școlile cu comunităţi mari de romi” este aproape de final, bibliobuzul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” ajungând în școli gimnaziale  din 11 localități din județul Bistrița-Năsăud, după cum urmează: Josenii Bârgăului, Tureac, Năsăud -  Valea Spinului, Rodna, Budacu de Jos, Budacu de Sus, Petriș, Lechința, Viile Tecii, Șieu Măgheruș și Petru Rareș.

Potrivit președintelui si consilierului judetean Emil Neia Lăcătuș, pe data de 10 decembrie, la Biblioteca Județeană, vor fi premiați cei mai buni dintre cei mai buni, adică din cei 17 elevi din fiecare şcoală mai sus amintită care au scris cele  mai bune eseuri despre cartea citită, primii trei vor primi și premii în bani.

”Vrem să premiem cât mai mulți elevi romi! Vrem să îi motivăm, să îi convingem că lectura unei cărți este cel mai frumos și mai instructiv lucru din lume, așa că vom aloca bani pentru cât mai mulți participanți la Campania noastră”, spune președintele Emil Neia Lăcătuș.

În acest context, preşedintele şi consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuș a ținut să le mulțumească tuturor primarilor care administrează comunele prin care a trecut bibliobuzul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, dar și Inspectoratului Școlar Județean. “Se cuvine să aduc mulțumiri personale doamnei inspector general Camelia Tabără, domnului inspector pe minoritati Denes Balasz, domnului director al Bibliotecii Judeţene Ioan Pintea, şi tuturor primari pe care am să îi pomenesc aici: Vasile Șut, Mircea Romocea, Valentin Grapini, Florin Sandu Simionca, Ilie Uchrenciuc, Lucian Tarniță, Iustian Damian Muntean, Romeo Florian, Sorin Mititean, Ioan Vrâncean și Vasile Cocos”.

”Vom da cadouri la toți! E vorba de 250 de elevi romi și cadre didactice  care vor primi, toți, dulciuri și rechizite școlare. De asemenea, toți sunt invitați la o cină festivă la un restaurant din Bistrița, locație unde va avea loc și un spectacol de colinde”, a concluzionat președintele Partidei Romilor Pro Europa, Sucursala Bistrița-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]