Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a inaugurat filiala de la Extensia Universitară Bistriţa a UBB

În sediul noii biblioteci de la UBB – Extensia Universitară Bistriţa – a avut loc deschiderea oficială a Filialei Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” B-N, activitate deosebită realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean B-N, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” B-N şi Univeristatea Babeş-Bolyai – Extensia Universitară Bistriţa.
O manifestare de o importanţă aparte pentru studenţi şi cadre universitare, o necesitate, de utilitate majoră în viaţa studenţilor şi aprofundarea studiilor pentru viitorii specialişti.
Au onorat cu prezenţa şi au rostit alocuţiuni despre însemnătatea şi valoarea acestei noi biblioteci: acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, istoric, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, care a precizat faptul că rolul cărţii în viaţa studenţilor este unul primordial şi esenţial, a mulţumit autorităţilor judeţene şi locale pentru sprijinul acordat şi promptitudine, considerând Extensia UBB ca una dintre cele mai importante din ţară.
În cuvântul său, preşedintele CJ B-N, Emil Radu Moldovan, a mulţumit rectorului pentru prezenţa sa la Bistriţa, amintind de faptul că domnia sa este considerat unul dintre cei mai mari istorici contemporani ai lumii şi că e nevoie de o reconsiderare a sistemelor de valori în România.
A îndemnat studenţii prezenţi la lectura cărţilor, promiţând că va aloca, în viitor, bani pentru achiziţiile de carte.
Prof. univ. Mureşan, directorul Extensiei UBB Bistriţa, a mulţumit CJ B-N şi Bibliotecii Judeţene B-N pentru efortul făcut.
Directorul Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” B-N , Ioan Pintea, a mulţumit tuturor factorilor care au contribuit la acest eveniment, celor de la CJ B-N, de la Extensia UBB şi colegilor de la bibliotecă, efortul depus este unul pe măsura necesităţii învăţământului universitar.
La eveniment au mai fost prezenţi prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, senatorul Dorin Dobra, scriitorii Al. C. Miloş şi Olimpiu Nuşfelean, profesori şi studenţi.
Evenimentul a continuat în Aula Extensiei UBB Bistriţa, de la ora 13.00, cu conferinţa „Românii din Transilvania în secolul al XIII-ea între Occident şi Orient”, susţinută de către acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rectorul UBB din Cluj-Napoca, urmată de lansări de carte.
Un eveniment de o sensibilitate şi înaltă ţinută intelectuală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]