Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc", la Târgul de Carte BookFest. Directorul Ioan Pintea, în discuţii cu Monica Pillat şi Horia Roman Patapievici

În cadrul Târgului de Carte BookFest, a avut loc lansarea cărţii lui Ovidiu Nimigean -„nu-ţi garantează nimeni nimic" , apărută la Casa de Editură Max Blecher. Volumul este prefaţat de Mihaela Ursa şi a fost tipărit cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc". Despre autor şi carte au vorbit Claudiu Komartin şi directorul Bibliotecii „George Coşbuc", Ioan Pintea. O. Nimigean este poet, prozator, eseist, născut la Ilva-Mică, este unul dintre cei mai importanţi scriitori români. A obţinut numeroase premii literare, mai ales datorită volumelor „rădăcina de bucsau" şi „nicolina blues". O. Nimigean s-a făcut remarcat ca unul dintre cei mai acuţi şi mai experimentali poeţi români de după 1989. Antologia de faţă reia 5 volume de poezie publicate în decursul a 15 ani: „scrieri alese", „week-end printre mutanţi", „adio adio dragi poezii", „planeta 0", „nicolina blues". Anul aceasta, O. Nimigean a publicat, la Editura „Cartea Românească" volumul de versuri „nanabozo".
“ În cadrul târgului am achiziţionat carte pentru bibliotecă la preţ de producător şi am avut discuţii cu editorii pentru proiecte viitoare. De asemenea, am fost prezenţi la lansarea cărţii lui Ovidiu Nimigean, apărută cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc"” declară directorul Ioan Pintea. În acest cadru directorul Ioan Pintea s-a reîntâlnit cu scriitorii Monica Pillat şi Horia Roman Patapievici. De altfel, astăzi, la sediul Bibliotecii Judeţene, la cea de a XX-a ediţie a festivalului de proză "Orizonturi", premianţii au primit cărţi semante de Monica Pillat, care va fi prezentă, în curând, la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5