Bibliotecă nouă la şcoala din Agrieş, prin grija Asociaţiei Comunitarium

Mihai Oprea, reprezentant Asociatia Comunitarium

In demersurile noastre de îmbunătăţire a condiţiilor de educaţie din mediul rural, Asociaţia Comunitarium marchează finalizarea celei de-a două etape a proiectului dedicat şcolii din Agrieş. Prima etapă s-a finalizat în luna septembrie, prin amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirii şcolii, alături de voluntari olandezi din fundația Hulp Roemenie.
Cea de-a doua etapă a constat în amenajarea completă a unei biblioteci cu specific tehnic într-una din sălile de clasa neutilizate. Astfel, mai întâi am reamenajat cu finisaje moderne sala de clasă, aflată într-o stare avansată de degradare. Apoi am adus mobilierul necesar bibliotecii şi un prim lot de cărţi. În ultima fază, finalizată în luna decembrie, am dotat bibliotecă cu un total de 4000 de volume de literatură şcolară şi tehnică (şcoala având profil tehnologic). Pentru îmbunătăţirea accesului elevilor la informaţie, am dotat biblioteca şi cu două laptop-uri.
Demersurile noastre nu se opresc aici, întrucât am identificat şi alte necesităţi ale şcolii din localitatea Agries (încălzire centralizată, acoperiş modern etc.), aspecte de care ne vom ocupa pe parcursul anului 2017, prin diverse parteneriate româneşti şi internaţionale.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]