Bienala Internațională de Ceramică a ajuns la Bistriţa, de la Cluj

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud găzduiește până pe 15 noiembrie 2017 o expoziție care cuprinde o selecție cu cele mai intersante lucrări de artă prezente în primele două ediții ale Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj. Manifestarea întrunește lucrările a peste 30 de artiști proveniți din 18 țări, multe dintre acestea fiind premiate de către juriul bienalei.
Ceramica artistică cunoaşte acum, peste tot în lume, un trend ascendent, devenind unul din mediile de expresie importante ale Artei Contemporane. Publicul și în egală măsură artiștii sunt din ce în ce mai atrași de limbajul ceramicii ca modalitate de expresie plastică, precum și de exprimarea sensibilităţii artistice folosind mijloacele materialelor ceramice. Cu toate acestea în ţara noastră persistă mentalitatea conform căreia ceramica este asociată cu artizanatul sau poteria.
Din această perspectivă, întregul proiect a fost gândit astfel încât, publicul să înțeleagă specificitatea și frumusețea ceramicii ca modalitate de exprimare artistică.
MANAGER,
Alexandru Gavrilaș

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]