Bingo Metropolis ar putea rămâne fără licenţă de joc

Membrii Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finanţelor Publice vor decide astăzi dacă retrag sau nu licenţa pentru jocurile de tip bingo ale firmei SC Phoenix Games SRL, anunţă Evenimentul Zilei.

Totul porneşte de la o datorie de 1,2 milioane de euro, restanţe la asigurări sociale de stat, sănătate, şomaj şi bugetul de stat. În prima etapă, scriu jurnaliştii de la EvZ, Fiscul a decis poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei şi a înaintat comisiei un raport în care propune revocarea licenţei de joc.

În ultimele luni, situaţia firmei SC Phoenix Games SRL a mai fost trecută pe lista de şedinţă, dar nu a fost luată în discuţie. De altfel, chiar şeful ANAF, Sorin Blejnar a cerut o anchetă. “După ce am vorbit cu reprezentanţii Fiscului de la Bistriţa Năsăud, vă confirm că firma Phoenix Games se află în executare silită şi are conturile blocate. Am cerut inspectorilor fiscali să investigheze modul în care această firmă încasează şi face plăţi cash jucătorilor în cadrul jocului de bingo pe care îl organizează. Precizez că am cerut Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului de Finanţe să analizeze, în următoarea şedinţă, retragerea licenţei de joc a acestei firme”, a declarat, pentru EVZ, Sorin Blejnar.

DFe asemenea, Blejnar s-ar fi sesizat pentru că firma cu sediul în Bistriţa acorda premiile cash. “Potrivit legii, ei au voie să plătească din conturile poprite doar salariile angajaţilor. Despre acordarea acestor premii în cash, legea spune că orice plată cash mai mare de 15.000 de euro ridică suspiciuni. Acesta e unul dintre motivele pentru care am cerut o inspecţie fiscală la firma respectivă”, a adăugat şeful Fiscului.

Phoenix Games a trecut şi prin tile mai bune. Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, în 2010, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 120 de milioane de lei (aproximativ 30 de milioane de euro) şi un profit net de 16,8 milioane de lei. Patronii firmei, Petrică Rus şi Radu Chifa, au declarat pentru Evenimentul Zilei că banii au fost direcţionaţi spre investiţii foarte mari, precum Hotelul Metropolis de cinci stele din Bistriţa şi cazinoul Novotel din Bucureşti.

Pentru plata datoriilor, oamenii d eafaceri bistriţeni au încercat de toate, de la contractarea unui credit bancar, până la constituirea unei garanţii pe un imobil liber de sarcini, aflat în patrimoniul altei firme deţinute, dar fără succes.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]