Biroul Permanent National al PD-L – 15 februarie 2010

Liviu Negoita: Buna ziua. Haideti sa va spun ce s-a intamplat astazi la Biroul Permanent National al Partidului Democrat Liberal. Punctual, am hotarat convocarea Colegiului Director largit pentru sambata, 20 februarie, la ora 11:00, la Parlament, unde pe langa membrii Biroului Permanent National vom avea grupurile parlamentare, Camera Deputatilor si Senat, presedinti de Consilii Judetene, vicepresedinti de Consilii Judetene, unde vom discuta despre prioritatile politice ale Partidului Democrat Liberal in 2010.

De asemenea, in aceasta intalnire, vom avea o dezbatere impreuna cu cei care fac parte din Comisia de statut urmand, asa cum stiti, cum v-am anuntat, ca pana in martie aceasta Comisie sa elaboreze un proiect, pe care sa il adoptam, in ceea ce priveste statutul Partidului Democrat Liberal. Am hotarat, si am si facut acest lucru, l-am invitat si pe domnul presedinte Traian Basescu la reuniunea noastra cum v-am spus, sambata, 20 februarie, asa ca noi speram sa avem o dezbatere importanta, atat pentru noi ca partid, cat si pentru tara, avand in vedere ca suntem un partid important din aceasta tara, care guvernam tara, asa cum stiti.

De asemenea, am stabilit astazi la Biroul Permanent National ca legea raspunderii fiscale sa intre cu prioritate in dezbaterea Senatului, sa fie adoptata acolo in Senat, astfel incat sa poata sa ajunga acest proiect de lege, in Camera decizionala, la Camera Deputatilor, astfel incat pana in martie sa putem avea acest proiect care, asa cum stiti, face parte si din acordul pe care noi l-am incheiat cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.

De asemenea, am mai stabilit si am rugat-o pe doamna presedinta a Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sa convoace Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului in vederea constituirii Comisiei pentru modificarea Constitutiei. Este un proiect pe care PD-L si l-a asumat, si anume: sa avem Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari. Vom vedea daca si celelalte partide, ma refer la PSD, PNL, vor achiesa la punctul nostru de vedere astfel incat o procedura destul de complicata si de lunga sa poata intra in dezbaterea Parlamentului. Cam acestea au fost punctele pe care noi le-am discutat la Biroul Permanent National. Daca dumneavoastra aveti intrebari, eu pot sa raspund la trei intrebari.

De ce l-ati invitat pe presedintele Traian Basescu?

Liviu Negoita: Pentru ca ni se pare normal sa vina in aceasta reuniune, daca domnia sa considera ca poate sa participe. Noi ne exprimam convingerea ca ar putea sa vina, avand in vedere faptul ca Partidul Democrat Liberal l-a sustinut pe Traian Basescu in campania electorala si, sigur ca, proiectele presedintelui Traian Basescu privind moderinizarea Romaniei sunt proiecte pe care noi ni le-am insusit ca partid si avem multe lucruri in comun pe care le putem discuta la aceasta intalnire.

Ati discutat ceva despre candidatul pentru Colegiul 19, ati stabilit?

Liviu Negoita: Nu. Saptamana aceasta vom discuta si candidatura pentru Colegiul 19.

Astazi se analizeaza, la Camera, cererea Ministerului Justitiei in privinta Monicai Iacob Ridzi in noul dosar. Dumneavoastra., in cadrul partidului, cum abordati aceasta chestiune? Doamna Iacob Ridzi este in continuare presedinte al Organizatiei de Tineret.

Liviu Negoita: Acolo, in Parlament, se vor discuta toate aceste lucruri. Noi suntem de acord sa fie urmate toate procedurile parlamentare astfel incat demersul justitiei sa nu fie obstructionat.

Monica Iacob Ridzi mai este presedinte al organizatiei de tineret, s-a stabilit ceva in legatura cu mandatul pe care il are?

Liviu Negoita: Organizatia de Tineret are viata ei. In momentul in care, acolo, vom avea alegeri vom vedea cine va castiga alegerile in Organizatia de Tineret.

Exista un interimar in acest moment?

Liviu Negoita: Nu, deocamdata nu am stabilit. Multumesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5