În Bistrița, ar mai fi nevoie de 150 locuințe sociale. Primăria va cumpăra 6-8 locuințe tip container

Construirea de locuințe sociale și de necesitate rămâne o prioritate a municipalității, în proiectul de buget pentru anul 2017 fiind prevăzută suma de 548.000 lei. Potrivit primarului Ovidiu Crețu, în prezent, „100-150 -200 de locuințe sociale ar putea să rezolve problema locuinței pentru persoanele sau familiile nevoiașe din Bistrița”, iar municipalitatea va încerca să demereze construcţia în acest an, tot în zona Viișoarei, acolio unde Primăria Bistriţa a cumpărat un teren cu această destinaţie.

„Tot în zona respectivă, vom cumpăra un teren pentru locuințe de necesitate, în sfârșit, oferta de pe piața liberă și tehnologia ne-a rezolvat această problemă. Ceea ce am încercat noi să construim în 2009-2010 era la prețuri foarte mari. Am încercat să aducem containere care erau folosite în zonele care au fost inundate, n-am reușit, dar până la urmă am găsit sursa respectivă și vom putea să amplasăm locuințe de necesitate de tip container care sunt la preț foarte ieftin, adică undeva sub  10.000 euro o locuință, ceea ce ne va permite ca acele persoane care nu se pot adapta vieții în comun în blocurile de locuințe sociale să le scoatem de acolo și să le mutăm într-o astfel de locuință.

Cred că lucrul ăsta va rezolva câteva situații foarte dificile, delicate, pe care le avem, pentru că este suficient  pe o scară să fie unn apartament  la care i s-a întrerupt furnizarea apei, a energiei electrice, nu ne plătește nici nouă chiria, dar nu asta e problema cea mai importantă, dar deranjează practic toată scara. Nu am avut posibilitatea să îi evacuăm pentru că chiar nu aveam unde. Unul ne-a și spus care nu plătea chiria, dar la el în casă, totuși, era rânduială: și ce o să faceți cu mine, mă trimiteți înapoi în pădure de unde m-ați adus? Pentru că l-am luat din pădure cu doi copii mici”, a explicat primarul Ovidiu Creţu, lşa prezentarea bugetului.

Potrivit acestuia, municipalitatea va cumpăra într-o primă etapă 6-8 astfel de locuințe, maxim 10, iar dacă vor fi necesare mai multe, locuinţele vor fi dispersate în alte zone ale oraşului.  

.

Comentarii

17/03/17 08:56
Cititor 222

Culmea. Eu am de vanzare o casa cu dependinte complete la tzara pe acesti bani si nu o cumpara nimeni...
Sa le dai din banii publici, "ni.mu.ru.gilor" locuinte pe care sa le faca "praf"... in loc sa-i bagi in niste bordeie din pamant, unde masa si scaune sa aiba o lespede pe piatra si un bolovan, pe care sa nu le mai poata distruge... Prea multi bani cheltuie societatea cu "astia" !

22/03/17 08:34
Cititor

Statul ar putea inventaria toate casele de la tzara, unde nu mai locuieste nimeni, sa le cumpare de la proprietarii mostenitori , sa le treaca in proprietatea statului si sa le administreze prin intermediul primariilor locale si in ele, sa fie repartizate aceste persoane care nu au locuinta . Sa fie indrumate spre localitatile rurale, unde pot munci si trai precum si tzaranii nostri, sa lucreze terenurile apartinatoare ( ca toate casele au si gradini apartinatoare ) si sa isi creasca animale de casa, nu sa stea sa putoreasca "la blocuri" cu mainile intinse vesnic spre "mila publica" a primariilor municipale si orasenesti .
Trimiteti-i la munca domnilor si la o viatza curata si sanatoasa , nu sa tot cheltuiti bani cu tot felul de "custi" ... ca pentru "sobolani " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]