Bistriţa, împodobită frumos de sărbătorile de iarnă! Patinoar lângă Biserica Evanghelică

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că oraşul va fi împodobit foarte frumos pentru sărbătorile de iarnă. Potrivit acestuia, pe lângă instalaţiile existente, vor fi închiriate şi altele noi, tocmai pentru ca decorul festiv să fie schimbat în fiecare an. Startul sărbătorilor ar urma să fie dat de Ziua Naţională a României, în 1 Decembrie.

          „Sărbătorile de iarnă, pe componenta iluminatului festiv, vor arăta foarte frumos. Zona centrală a oraşului va fi împodobită aşa cum se cuvinte. Vrem să-i bucurăm pe oameni, să simtă că sunt sărbători. Este şi motivul pentru care am alocat o sumă generoasă. Faţă de sub 200.000 lei, anul trecut, am alocat 400.000 lei. Prin contractul pe care-l avem cu Elba, această societate urmează să monteze piesele pe care Primăria le are în proprietate şi care sunt depozitate, dar pentru că oraşul să arate îmbrăcat în haine de sărbătoare, vom şi închiria anumite ornamente. Mergem pe această soluţie pentru că în fiecare an cred că oraşul trebuie să arate altfel, diferit, să-i surprindă pe oameni. Puteam merge pe varianta de a cumpăra, dar asta însemna să ne repetăm în fiecare an”, a declarat Ioan Turc.

          Acesta a precizat că nu se poate pronunţa cu privire la evenimentele culturale, pentru că depinde de modul în care evoluează pandemia.

          Ioan Turc a menţionat că va fi împodobit un brad artificial, acesta fiind mesajul pe care trebuie să-l transmitem vizavi de respectul faţă de natură. Patinoarul sintetic, probabil cel mai mare din România, va fi amplasat în zona din proximitatea Bisericii Evanghelice (acolo unde era pus cortul de evenimente), pe perioada sărbătorilor de iarnă, în sezonul cald va primi o altă locaţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5