Bistriţa, la înălţime la Besançon. Vezi programul nostru din Franţa !

Anul 2017 marchează a XX-a aniversare a înfrăţirii între oraşele Besançon şi Bistriţa, moment de la care cele două oraşe merg împreună pe un singur drum european. Delegaţia bistriţeană, condusă de primarul Ovidiu Creţu îi are în componenţă pe viceprimarul Cristian Niculae, Liliana Coceşiu, Corina Şimon, Adriana Antoneac, Luca Răzoare, Radu Dreptate şi Dorel Cosma. De asemenea, delegaţia este completată de elevi, profesori şi reprezentanţi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi de parteneriat cu cei din Besançon.
Programul oficial a început încă de marţi cu proiecţii de film, miercuri având loc Conferinţa „România 2007-2017 între integrarea europeană şi consolidarea democraţiei”, lectori fiind Irina Gridan, Vicent Henry şi deputatul USR, Cristina Iurişniţi.
Nu lipseşte din cadrul programului nici prezentarea portului nostru tradiţional, cel care l-a inspirat pe designerul francez Philippe Grilet pentru colecţia numită „100% RO”, ce a schimbat mentalitatea oamenilor despre tradiţiile populare româneşti. Virginia Linul le-a vorbit elevilor de la Liceul de Artă despre istoria şi tradiţiile iei româneşti la nivel naţional şi internaţional, spre exemplificare vernisând o expoziţie cu cămăşi tradiţionale de pe Valea Someşului.
Sâmbătă, la Centrul Nelson Mandela, este programat vernisajul expoziţiei lucrărilor artiştilor din Besançon şi Bistriţa, şi anume C. Cavignaux, C. Billard-Muel, M. Takahashi, respectiv E. Alupopanu, M. Coman, G. Cotuţiu, D. Crişan, V. Dinu, M. Duca, A. Gavrilaş, R. Hangan, A. Lupşe, M. Lupşe, A. Marian, A. Mocanu, M. Moldovan, S. Moldovan. M. Perca, M. Retegan, A. Şerban, C. Târnovan, O. Târziu.

.

Comentarii

06/10/17 14:08
Vizitator

De unde nu-i , nici Dumnezeu nu cere. In delegaţia bistriţeană, condusă de primarul Ovidiu Creţu, trebuia sa fie invitat si Pavel Popescu fostul primar al Bistritei din perioada 1996-2000 pentru faptul ca evenimentul infratirii Bistritei cu Besançon din 1997 a avut loc in timpul mandatului sau. De altfel aceasta a fost prima infratire a Bistritei cu un oras de peste granita. Cretu crede ca lumea a inceput cu el si se termina cu el.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]